Uusia väitöskirjoja

ahvenisto_rehumaki.jpg

Syksy on alkanut työväenhistorian tutkimuksen kannalta myönteisissä merkeissä.

Inkeri Ahvenisto väitteli Turun yliopistossa 27. syyskuuta tutkimuksellaan “Tehdas yhdistää ja erottaa Verlassa 1880-luvulta 1960-luvulle” (Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Bibliotheca Historica 118, 557 s.). Blogimme onnittelee lämpimästi seuran entistä hallituksen jäsentä hienosta suorituksesta.

Väitös on julkaistu myös Turun yliopiston sähköisessä julkaisuarkistossa, osoite https://oa.doria.fi/handle/10024/42234. Tuolta löytyy sekä tiivistelmä että väitöskirja kokonaisuudessaan pdf:nä. Kirjana se on saatavissa SKS:sta. Unohtaa ei sovi Inkeri Ahveniston artikkelia “Omapäisyys, yhdistystoiminta, tuotantokomitea – Vaikuttamista Verlan tehdasyhdyskunnassa 1800-luvun lopulta 1960-luvulle“, seuran vuosikirjassa Väki Voimakas 19 Kansalaisvaikuttaminen ajassa.

Toinen väitös, Pekka Rehumäen “Tasa-arvoa tanssilattialla – Käsityöväen sivistysseurat 1840-luvulta 1870-luvun alkuun” esitettiin Oulun yliopistossa viime lauantaina (11.10). Väitöskirja on julkaistu painettuna sarjassa Acta Universitatis Ouluensis Humaniora B 84, 389 s., mutta se löytyy Oulun yliopiston sivuilta kokonaisuudessaan myös sähköisenä versiona. Onnittelut myös hänelle.

Pekka Rehumäki esitelmöi väitöskirjansa teemoista Seuran kesäseminaarissa elokuussa 2007. Teksti Pekka Rehumäki, “Työväen sivistysseurat 1860-luvulla” löytyy Seuran uusimmasta vuosikirjasta Väki Voimakas 21, Työväki lähtee – mihin suuntaa tutkimus?“. (ks. edellinen blogimerkintä).