2. joulukuuta

kiva-kansi-53.JPGKiva-lehden joulunumero 1953. Työläisurheilijoille suunnatun lehden joulupukki on sekä hoikka että ketterä.

Työväen urheiluliiton (TUL) Kiva-lehti panosti jouluun niin kansikuvissa kuin sisällössä. Sarjakuvien teematkin olivat joulukuussa yleensä jouluisia: Ihmeellinen Sami lähti lumiseen metsään hakkaamaa puita, jotta pystyisi järjestämään lapsille joulujuhlan. Kolmikko Kapteeni Hook, Laivuri Line & Messipoika Sinker veivät lentokoneella joululahjoja ja ruokaa sairaitten lasten toipumiskotiin. Rouva Puhakan pikkupoika ”meidän Pekka” puolestaan otti kiinni joulupukiksi naamioituneen myymälävarkaan.

Varallisuuden tasaamiseen auttoivat sarjakuvien perusteella monenlaiset asiat, kuten ihme, hyvä onni tai neuvottelutaito.  Näyte viimeisimmän tehosta  ilmenee tästä vuonna 1953 painetusta stripistä.
sarjakuva.jpg