Interface: a journal for and about social movements

Labnetin tuoreen uutisen (29.1.2009) mukaan uusi sosiaalisia liikkeitä käsittelevän verkkolehden, Interfacen ensimmäinen numero on ilmestynyt.

“The first issue of Interface, a multilingual, open access and global e-journal produced by social movement practitioners and engaged movement researchers, is now available at www.interfacejournal.net. The special theme of this issue is “movement knowledge”: what movements know, how they produce knowledge, what they do with it and how it can make a difference.”

Ensimmäinen numero sisältää toimituksen johdannon teemaan, Movement knowledge.What do we know, how do we create knowledge and what do we do with it? (Laurence Cox / Cristina Flesher Fominaya), 5 teemaan liittyvää artikkelia ja 4 tekstiä osiossa Action / teaching / research notes sekä kaksi kirja-arviota.

Interface on toteutettu teknisesti “keveällä kädellä”. Julkaisualustana toimii Googlen Blogger blogisofta. Lehti koostuu siis blogimerkinnästä, joka on kunkin numeron sisällysluettelo ja jossa on linkit artikkelien html ja pdf -versioihin.  Artikkelin html-versio on yksi blogimekintä (kommentointimahdollisusu näyttäisi puuttuvan) ja pdf on sijoitettu groups.google.com -palvelimelle.  Lehden muut tiedot löytyvät blogin etusivun sivupalkista. Näppärä ja edullinen kokonaisuus. Kieliversioita on (ainakin) kolme: englanti, espanja ja portugali.

Lehti etsii myös uusia kumppaneita lehden tekoon:

– We’re looking for activists and academics around the world to work with us on Interface.  More details here.

– We’re looking for people with IT skills at any level to help Interface work as a dialogue between activists and researchers around the world. More info here.

– keskusteluun voi osallistua myös  at the Google Group, Global Journal Project.

Lehden toiminta- ja toimitusperiaatteetkin ovat sen verran erityisiä, erilaisia ja kiinnostavia että nekin kannattaa nostaa esiin:

“Interface is not a traditional, centralised journal with a single key editor! Because we are a global journal, and movements (and their relationships to academia) are organised so differently in different parts of the world, the basic structure of the journal is as a network of regional or linguistically-defined groups, each of which organises its own editorial processes and tries to find an appropriate way of working with its own local realities.”