Työväentutkimus 2009 vuosikirja ilmestynyt.

25.11.2009 pidettiin Työväenliikkeen kirjaston uusissa tiloissa (Sörnäisten rantatie 25 00500 Helsinki, huom kirjasto ei vielä palvele asiakkaita) Työväentutkimus 2009 vuosikirjan julkistamistilaisuus.

tyovaentutkimus2009Vuosikirja on  jos mahdollista entistäkin laajempi ja kattavampi katsaus työväen hiistorian tutkimukseen viimeisen vuoden ajalta.  Sivuja siinä 178. Teemana tänä vuonna  työväenkulttuuri. Sijansa julkaisun lukuisissa artikkeleissa saavat työläisurheiluliike, työväen teatterit, työläiskirjallisuus, työväen kuvataide, sivistystoiminta sekä työväen- ja populaarimusiikki.

Johtoajatuksena on työväenliikkeen merkitys kulttuuriliikkeenä. Varsinaisen teeman ohella esillä ovat myös suomalaisen kommunismin historia, työelämän kysymykset sekä tehdasyhteisöjen vaiheet työväestön näkökulmasta.

Vuosikirjan kirjoittajia ovat muun muassa professorit Seppo Hentilä ja Hannu Itkonen, dosentti Tauno Saarela ja tohtorit Anu Suoranta, Ulla Aatsinki ja Ossi Viita.

Mukana ovat myös perinteiset opinnäyte-esittelyt, runsas kirja-arvio-osasto –tarkasteltavina on niin työväenliikkeen ja työn historiaa käsitteleviä teoksia, tämän päivän yhteiskunnallisiin kysymyksiin paneutuvia esityksiä, muistelmia jne.; yhteensä 35 teosta –sekä Tiedonkierto-katsaus työväenperinnelaitosten tapahtumista vuoden aikana.

Lehti kolahtanee tilaajien postiluukkuun viimeistään ensi viikolla ja se on myös ennen pitkää luettavissa verkko-osoitteessa http://www.tyovaenperinne.fi/tyovaentutkimus/ttindx.html