18. joulukuuta

CP-MAGASINET – VAMMAISPOLITIIKKAA HUUMORILLA

Tänään, kansainvälisenä siirtolaisten päivänä teemana on suomalaisten suosima kohdemaa, RUOTSI, joka on hyvä tekosyy ottaa esille mainetta ja kunniaa saanut ruotsalainen televisiosarja CP-magasinet. Se on näytetty vuonna 2006 myös Suomen televisiossa.

Mitä tekemistä ohjelmalla on vastarinnan tai protestin kanssa? Aavistusta siitä voi ammentaa tästä loistavasta klipistä, jossa Tukholman hiippakunnan piispa Caroline Krook yrittää vastata muutamiin visaisiin kysymyksiin. Kannattaa katsoa loppuun asti, vaikka kouluruotsi olisikin hieman ruosteessa:

Finns Gud? – Varför är dom stenar?? – Skall vi räkna till tre och sen hoppa?
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=qTTse8RzqTw]
Ohjelman juontaja Jonas Franssonin mukaan CP-magasinet sai palkintoja, mutta sen toiminta ei ole vaikuttanut valtavirtajournalismiin. Lue lisää esimerkiksi täältä (suomeksi) ja täältä (på svenska).