21. joulukuuta

Talonvaltaajat

Taloja ja tiloja vallataan meillä ja muulla yhä useammin. Tämänpäiväinen tuubi on satunnaisen kuvaajan(?) otos jossain Vallilassa (Helsinki) kesällä 2009: “Hipit olivat ilmeisesti vallanneet talon. Käytiin tutkailemassa paikanpäällä”:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=tJ9vXY8_J3U]

Rauhallista joukkoa.

YLEn Silminnäkijä -ohjelma Talo vallattu! käsitteli  6.11.2008   talonvaltausta ilmiönä ja tutustui talonvaltauksiin ja talonvaltaajiin Helsingissä, Vantaalla ja Turussa. Äänessä ovat toimittajien lisäksi ja ennenmuuta talonvaltaajat. Ohjelma löytyy juutuubista: Osa 1/3, 2/3 ja 3/3.

Lisätietoja:

Tresquat wikin  tarkoitus on kerätä tietoa ja historiaa valtaustoiminnasta Suomesta, Euroopasta ja myös Euroopan ulkopuolisesta maailmasta, sekä valtaustoimintaan liittyviä oppaita ja informaatioita.

Takku.net seuraa myös aktiivisesti Suomen ja muiden maiden tilannetta. Viime aikoina on uutisoitu erityisesti poliisin toimista talonvaltaajien häätämiseksi Berliinissä ja Pietarissa.