Puheenjohtajan palsta 1/2013

Ainejärjestömme vuosi on lähtenyt käyntiin tutuissa merkeissä. Hallituksenvaihtajaiset oli- vat ja menivät, on ollut Herwantapeliä ja MM-Kyykkää. Sitsaamaankin on ehditty ja ke- vään aikana sitsataan normaalia runsaammin.

Vaikka monet asiat ovat ennallaan, paljon on myös muuttunut. Iso osa vanhoista hallituslai- sista ja aktiiveista vetäytyi viimevuoden koitosten jälkeen viettämään rattoisia eläkepäiviä ja hei- dän tilalleen on noussut varsinkin hallitukseen uusia ja innokkaita ainejärjestöaktiiveja. Uusien aktiivien innostamana TKO-älyn toimintaan on tullut taas paljon uutta, etenkin kerhotoiminnan saralla. Olemme myös vihdoin saaneet käyttöömme oman tenttiarkistomme, Tärpistön.

Vanhojakaan perinteitä ei toki unohdeta. Tänäkin vuonna juhlistetaan TKO-älyn vuosijuhlaa, 25 vuoden taipaleen kunniaksi normaaliakin tyylikkäämmin ja arvokkaammin. Tänäkin vuonna fuksit otetaan vastaan perinteitä kunnioittaen vanhojen opiskelijoiden johdolla alkaen Suomen- linnan varaslähdöstä ja jatkuen koko syksyn.

Kun alati lisääntyvään uudenlaisen toiminnan kirjoon yhdistää kaikki vanhat tutut jokavuotiset tapahtumat, tuntuu että tapahtumien määrä alkaa kasvamaan jopa liian suureksi. “Ongelmana” lienee se, että ainakin minusta lähes kaikki TKO-älyn tapahtumat ovat kiinnostavia ja houkutte- levat osallistumaan. Jos minulle kelpaa kaikki, uskon, että erilaisia tapahtumia on myös sopivan laaja valikoima tarjoamaan jokaiselle fuksista jäärään jotakin.

Tämä valtava tapahtumamäärä ei luonnollisesti toteuta itse itseään. Vaikka kaikki ainejärjes- tömme toimijat ovatkin mukana täysin vapaasta tahdostaan tietäen että isostakaan työmäärästä ei tule herumaan juuri mitään konkreettista palkintoa, peräänkuulutan suurempaa arvostusta näille järjestömme sankareille. Kaikki vaiva, pienikin, on arvokasta, siitä kuuluisi saada enem- män kiitosta edes muilta aktiiveilta.

Aivan ensiksi haluaisinkin kiittää vanhoja hallituksia ja aktiiveja. Kiitos loistavasta työstänne yhteisen järjestömme parissa, on mukava jatkaa vahvalta pohjalta kohti uusia haasteita.

Jonne Airaksinen
TKO-älyn puheenjohtaja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *