Kurssikerta 5: Bufferointia

 

Tällä viikolla teimme hieman erilaista työtä. Vähemmän karttoja ja enemmän datan tutkimista QGISin kanssa. On hyvä muistaa, että aina kartta ei ole ainoa kiinnostava asia, jota aineistosta voi vetää irti. Myös ihan lukemat voivat olla sopivassa muodossa ja sopivin määrin tärkeätä ja jopa helpompaa ilmaista ihan numeerisesti tai taulukossa yms. Alla taulukoitu tehtävien vastaukset.

 

Bufferointi ja data-analyysi oli melko helppoa kun pääsi sen rytmiin. En ollutkaan koskaan aikaisemmin tälläistä tehnyt QGISissä joten oli kiva oppia taas uutta ja hyödyllistä tietoa!

Mielenkiintoisesti huomasin, että vastaukseni hieman erkani muista. Esimerkiksi Niskanen (1) oli saanut hieman eri vastauksia. Tiedä sitten kumpi on enemmän oikeassa, vai onko kumpikaan. No ei, mutta on hyvä nähdä että eroavaisuuksia löytyy. Se on kuitenkin tieteellisen tutkimuksen peruskiviä.

Koska eihän GIS-kurssilla voi viikkoakaan ilman karttaa selvitä, alla on vielä Malmin lentokentän bufferialueet ja niiden sisällä olevat rakennukset.

Malmin lentokentän 1km ja 2km bufferialueet ja niiden sisällä olevat rakennukset.

Kaiken kaikkiaan, oikein mukava ja opettavainen viikko!

Lähteet:

Niskanen, A. (Lainattu 23.2.2024 Viides kurssikerta https://blogs.helsinki.fi/niskanau/2024/02/20/viides-kurssikerta/)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *