Yrittäjyys kiinnostaa tungokseksi asti – liity seuraan

Mahdollisuus ryhtyä aloittelevien yliopistolaisten yrittäjien mentoriksi veti Tiedekulmaan 90 alumnia ja muuta kiinnostunutta.

Hyvä yritys -viikko on kerännyt jo yli kaksisataa opiskelijaa, tutkijaa, yrittäjää, opettajaa ja alumnia Helsingin yliopiston Tiedekulmaan keskustelemaan yrittäjyyden motiiveista ja mahdollisuuksista muuttaa maailmaa, mentoroimaan aloittelevia yrityksiä ja jakamaan omia kokemuksistaan niin tutkijana- ja opiskelijayrittäjänä olemisesta kuin yrittäjyyden opettamisesta ja oppimisesta.

Ja vielä on jäljellä paljon: Torstaina Yhteismaan aamukahvit, lounasaikaan asiantuntijuuden muotoilua vetäviksi palveluiksi sekä illalla akateemisia, ammatillisia ja korkeakoulurajoja rikkova Entrepreneurship Speed Date yliopistolaisten, Aalto Entrepreneurship Societyn, Start up Saunan ja Laurea Entrepreneurship Societyn kanssa. Luvassa pikakeskusteluita muiden yrittäjyydestä innostuneiden kanssa, kuohuvaa ja kiinnostavia uusia tuttavuuksia!

Perjantain avaa Kaskas Median aamukahvit tutkimustiedon ja median kiihkeästä suhteesta, klo 13 tehdään yliopiston yrittäjyystoiminnan tulevaisuutta yhdessä joukolla ja sen päälle pidetään loppukekkerit joukkorahoitettuine bändeineen. Kaikki ohjelma on avointa kaikille! Katso koko loppuohjelma.

Hyvä yritys -viikko avattiin maanantaina vauhdikkaalla keskustelulla, jossa ruodittiin sitä, miten tutkimus- ja yrittäjyysmaailma liittyvät toisiinsa, mikä motivoi yrittämään ja mikä on yrittäjien rooli yhteiskunnan viheliäisten ongelmien eli suurten haasteiden ratkaisemisessa.

Keskustelussa huomattiin, että yrittäjyys on myös tiedeyliopistossa jo arkipäivää: tutkijat ja opiskelijat lähtevät yrittäjiksi ja start-upit hyödyntävät vikkelästi tutkimustietoa.

“Kun oma opintotausta osuu omaan intohimoon, niin hämmentävistä asioista voi rakentaa yritystoimintaa. Nyt me on päästy jo sen ohi että yrittäjyys ja huippututkimus ois jotenkin eri asioita. Olen itse elävä esimerkki tästä: olen väitellyt teoreettisesta filosofiasta ja nyt pyöritän Filosofian akatemiaa“, Lauri Järvilehto huomautti. “Mun visio on sellainen, että vuonna 2030 triglodyytit eli kolo-oliot eli yksin viihtyvät tutkijat ja superkaupallistajat on löytäneet otisensa ja maailma muuttuu sitä kautta.”

Professori Edward Haeggström fysiikan laitokselta kertoi, että jo neljä nuorta tutkijaa hänen tutkimusryhmästään on lähtenyt yrittäjiksi.

Start-up-nero Ville Miettinen crowdsourcing-yritys Microtaskista kertoi, että tietotekniikan alalla akateeminen maailma ja yritykset toimivat jo iloisena sekamelskana. “Esimerkiksi tietokonegrafiikan innovaatio on pelimaailmassa tai elokuvassa käytössä kuuden kuukauden kuluessa. Taru sormusten herrasta -elokuvat työllistivät suoraan ja välillisesti ison määrän akateemisia tutkijoita.”

Keskustelussa tuli hyvin esiin, että tieteenaloilla on eroja “Ihmistieteissä akateemisen kielen kääntäminen ulkomaailman ymmärtämiksi tuotteiksi ja palveluiksi on vaikeaa. Siihen tarvitaan oppimista ja apuja.” huomautti opintojen ohella yrittäjäksi ryhtynyt kehitysmaatutkija Antti Tarvainen Avantosta. Antille yrittäminen on tapa tehdä oman näköistään työtä ja tehdä sitä muutosta, jota katsoo, että maailmassa tarvitaan.

Kysymykseen, miksi yrittäjiä tarvitaan maailman viheliäisiä ongelmia ratkomaan vastasi Aalto Entrepreneurship Societyn puheenjohtaja, viestinnän opiskelija Elina Uutela: “Maailman isot ongelmat on niin vaikeita, että niitä ei voi ratkaista kerralla. Yritykset on taitavia ongelmien ratkaisemisessa, koska siellä ongelma palastellaan ja ratkaistaan yksi pala kerrallaan.”

Erkki Perälä ja Outi Kuittinen Tieteestä toimintaa -verkostosta vetävät Hyvä yritys -viikon avauskeskustelua. Keskustelemassa Edward Haeggström, Pia Dolivo, Antti Tarvainen, Elina Uutela, Lauri Järvilehto ja Ville Miettinen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.