Tule ja parasta! -seminaarin antia

Haaga-Heliassa järjestetyssä seminaarissa kuultiin mielenkiintoisia keynote-puheenvuoroja sekä esittelyjä neljässä hankkeessa (KOPE, Toteemi, eAMK sekä Korkeakoulujen henkilöstön pedagogisen ja digitaalisen opetus- ja ohjausosaamisen vahvistaminen) tuotetuista projekteista, työkaluista ja tutkimuksesta. Digitoteemi-osahanke esitteli seminaarissa koulutuksen digitalisoitumiseen liittyvää käsitekarttaa sekä kyselytutkimuksen tuloksia liittyen amk-opettajaopiskelijoiden kokemuksiin omista digitaidoistaan. Esitykseen pääset tutustumaan tästä.

Myös muissa hankkeissa oli tarkasteltu digioppimista ja -opetusta. Esimerkiksi  eAMK-hankkeessa tuotettiin CampusOnline.fi -sivusto, joka kokoaa yhteen kaikkien ammattikorkeakoulujen verkko-opintoja. Korkeakoulujen henkilöstön pedagogisen ja digitaalisen opetus- ja ohjausosaamisen vahvistaminen -hankkeessa on muun muassa tuotettu verkkopohjainen korkeakoulupedagoginen koulutusmateriaali korkeakoulujen henkilökunnan osaamisen kehittämiseksi.

Seminaarissa julkaistiin TOTEEMI-hankkeen projekteista koottu teos ”Työn ja oppimisen liitto. TOTEEMI-hankkeen uusia innovaatioita” (2019). Kirjan ovat toimittaneet Hannu Kotila ja Liisa Vanhanen-Nuutinen. Siitä löytyy muun muassa Jyväskylän yliopiston sekä Helsingin yliopiston yhdessä kirjoittama artikkeli ”Työ, oppiminen ja digitalisaatio: tutkimus kehittämistyön tukena”.

Lisätietoa hankkeista ja seminaaripäivän esityksistä löytyy täältä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *