Toisen periodin opetus (sl 2019)

Temaattiset kurssit

Periodissa alkaa kolme temaattista kurssia. Näistä kannattaa erityisesti huomata ns. jokerikurssi (1) Epistemology, Linguistics and the Theory of Mind in Patristic and Hellenic Philosophy of the 3rd – 5th centuries sekä (2) Raamatun reseptiohistorian tarkastelua etiikan ja uskonnon käsitteen näkökulmasta.

Kolmas kurssi (3) Antisemitismi kristinuskon, islamin ja ismien maailmassa on tämänvuotinen toteutus opintojaksosta Kristinusko, juutalaisuus ja islam.

Oppialojen ja osastojen kurssit

Eri oppialojen kursseja on periodissa seuraavasti:

Eksegetiikka

Eksegetiikassa tarjolla ovat seuraavat kurssit: Introduction to the Grammar and Basic Vocabulary of Sahidic Coptic, Johanneksen evankeliumi, ”Raamattu” ja Kuolleenmeren kääröt, Uuden testamentin teksti: syventävä osio II, Vanhan testamentin miehiä ja maskuliinisuuksia sekä Vanhan testamentin teksti ja johdatus Vanhaan testamenttiin

 

Kirkkohistoria

Kirkkohistoriasta löytyvät luentokurssit
Christianity, the Empire and Society ja Kristinusko ja yhteiskunta Pohjoismaissa 1000-2000, erityistarkastelussa Norja.

Näiden lisäksi täysin etäopetuksena toteutettava Kirjat ja kristinuskon historia (verkkokurssi) sekä viivästyneille graduille tarkoitettu Kirkkohistorian gradut valmiiksi! -seminaari.

Systemaattinen teologia

Systemaattisen teologian kurssit: Teologiset kysymykset yhteiskunnan muutoksissa ja Ekumeeninen teologia

Käytännöllinen teologia

Käytännöllisestä teologiasta löytyy luentokurssien lisäksi opintopiirejä: Aikuisen uskonnollinen maailma (opintopiiri), Uskonnot, katsomukset, osallisuus ja oikeudenmukaisuus kasvatuksessa, Psykologiaa uskonnosta (opintopiiri), Uskonnollisuus ja arvot yhteiskunnallisissa muutoksissa, Uskonnon ja politiikan tutkimus sekä Uskonto-oikeus ja uskonnollisten yhteisöjen oikeus.

Käytännöllisen teologian seminaarilaiset! Muistakaa, että menetelmäkurssit alkavat!