Reppu reissaa pitkin teitä

Seitsemäs kerta…en ollut kurssi kerralla mukana sillä edellisellä kerralla suoraan sanottiin, että turha tulla jos ei ole valmistautunut etukäteen. Tässä kohtaa ahdistus painoi vähän turhankin rankasti päälle joten päätin jättää homman hetkeksi sivummalle. Ja se hetki vierähti pidemmäksi hetkeksi ja lopulta yli periodin pituiseksi. Kurssilla opitut asiat täysin unholassa ja käytännössä lähdin rakentamaan kaikkea lähes tyhjän päältä.

Ensimmäinen suunnitelmani oli tehdä kartta Yhdysvaltojen äänestys aktiivisuudesta parilta eri vuodelta. Ongelmaksi tuli heti karttapohjan löytäminen. Johanna yritti tässä auttaa ja pääsimmekin pitkälle, mutta sitten työt kutsuivat ja ajattelin, että jatkan seuraavana päivänä kotona. Koitti huominen ja yritän avata tiedostoja joita olin eilen koulun koneella käsitellyt. Tiedosto ei aukea. Olin laittanut onneksi varuiksi linkit sivustoista joista olin äänestys tiedot ja karttapohjan löytänyt. Sivusto on vanhentunut/sitä ei löydy. Tässä vaiheessa olin valmis luovuttamaan. Joku jossakin ei halunnut, että kosken qgissiin. Päätin kuitenkin yrittää ja löysin lopulta karttapohjan ja äänestys tuloksia. En kuitenkaan päälle tunnin pähkäilyn ja yrittämisen jälkeen saanut ‘Joins’ toiminnolla yhdistettyä delimited text layeriä vectori layeriin joten päätin aloittaa alusta, siirtyä Suomeen ja hyödyntää kurssilla käytettyä Suomen karttapohjaa.

Olin päättänyt siirtyä Suomeen, mutta Yhdysvaltoja vastaan käydyn qgis taistelun jälkeen politiikka ei enää kiinnostanut. Aloin selata muiden blogeja jos vaikka sieltä sattuisi inspiraatio löytymään ja jonkinlaista osviittaa kuinka monimutkainen ja haastava kartan tulisi olla tehdä. Kävin selailemassa mm. Saagan, Lotan, Juhon ja Riikan blogeja.

En itseasiassa ole varma kuinka päädyin keräämään Trafin sivustoilta tietoa ajokorteista, mutta niistä päätin tehdä kartan. Tämä vaati exelin kanssa painiskelua. Päätin vertailla uusien luovutettujen ajokorttien määrää kuntien välillä. Halusin myös tietää paljonko naisten osuus oli luovutettujen ajokorttien määrästä. Vertailin vuosia 2014 ja 2018. Keräsin Trafin sivustolta näiltä vuosilta tiedot luovutettujen ajokorttien yhteismääristä eri kunnissa, sekä miehille ja naisille luovutettujen korttien määrästä. Tietoa oli valtavast ja se oli exelissä esitetty tavalla joka ei qgissiin sopisi, joten jouduin asettelemaan sarakkeita uudestaa. Komento =OFFSET($A$2,(ROW()-1)*3,0) tuli tutuksi ja ilman sitä en olisi saanut ikinä setvityä taulukkoa ennen ensi vuotta. Rivejä oli aluksi reippaasti yli 600 ja sain puolitettua rivien määrän. Suomessa on monta kuntaa. Sain tuotua exelin tiedot qgissiin ja yhdisttettyä tiedot pohjakarttaa. Tässä kohtaa huomasin jotain ja aloin ihmetellä. Joko olin mokannut jotakin pahasti tai sitten Trafilta puuttui joidenkin kuntien tiedot kokonaan. Varmaksi totesin ainakin sen, että Trafilla ei ole rekisteröity Ahvenanmaalla myönnettyjä ajokortteja. En lähtenyt enempään selvittämään hoitaako jokin toinen taho Ahvenanmaan ajokorttien kirjaamisen ja tietojen ylläpidon vai onko Ahvenanmaan tiedot yhdistetty esim. johonkin Varsinais-Suomen kunnista. Aluksi lähes puolet suomea näytti olevan Trafin tietojen ulkopuolella, mutta tietoa oli ja se muuttui näkyväksi kunhan vain ensin poisti kaikki ääkköset. Lisäsin kartalle myös Suomen tieverkostoa, mutta en muista enää mistä sen löysin. Joka tapauksessa tällähetkellä kyseenalaista teiden paikkaansapitävyyden sillä mm. Lahdenväylää ei kartalla ole sekä “Suurien teiden” rykelmä käsivarren juursta Rovaniemelle aiheuttaa hämmennystä. (kuva1)

 

Kuva1. Vuonna 2018 myönnettiin huomattavasti enemmän ajokortteja verrattuna vuoteen 2014. Vaaleanpunaisella kartassa on kuvattuna alueet joista on puutteellista tietoa.

Tein toisen kartan rajatummalta alueelta ja tarkastelin kartalla vuoden 2018 myönnettyjen ajokorttien määrää sekä naisille myönettyjen korttien määrää suhteessa miehille myönnettyihin kortteihin. (kuva2)

Kuva 2. Pääkaupunkiseudulla vuonna 2018 myönnettyjen ajokorttien määrä.

Tarkoituksena oli laittaa nimistöä toiseen karttaan, mutta sepä unohtui. Tummin alue on Helsinki jota tuttuun tapaan ympäröi Espoo Vantaa ja Sipoo. Tältä toiselta kartalta huomasi selkeästi kuinka naiset henkkivat ajokortin huomattavasti miehiä harvemmin. Molempina tarkasteltavina vuosina kaikissa kunnissa naisten ajokorttien määrä oli 20-40% välillä kaikista myönnetyistä ajokorteista. (kuva 3)

Kuva 3. Vuonna 2014 myönnettyjen ajokorttien määrä kunnissa.

Tarina tähän loppuun. Olin lauantaina 1.6 hyvässä flow tilassa tekemässä karttoja iltamyöhään mökillä. Paisteltiin samalla makkaraa ja pelailtiin lautapelejä, mutta niiden lomassa ja välissä sain vietyä karttija hienosti eteenpäin. Päätin jättää viimeistelyt sunnuntaille. Sunnuntaina koitti kotiinlähdön aika ja olimme jo hyvissä ajoin kotona. Tässä vaiheessa kaveri jonka mökillä olime isommalla porukalla olleet laittaa ryhmä keskusteluumme kuvan tekstillä “Kenen reppu?”. Inka reppu. Inkan reppu jonka sisällä on läppäri. Läppärillä kartat. Repussa rahat, koti ja työavaimet, matkakoritin ja käytännössä koko omaisuus. Ja reppu on kaukana. Tällä reissulla Inka oppi, että kaikki pitää ladata pilveen tai vastaavaan, jotta vastaavalta vältytään tulevaisuudessa. Reppu löysi Inkan luo muutaman mutakn jälkeen maanantai iltana.

Loppu.

Lähteet:

Trafi:

http://trafi2.stat.fi/PXWeb/pxweb/fi/TraFi/TraFi__Ajokortit/?tablelist=true

Viikko 7 – Luovuuden tuskaa ja kiukuttelevat projektiot

Seitsemäs kurssikerta

Lajinsa Viimeinen

Viimeistä viedään

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *