Koronavirus: Työelämäjakson suorittaminen poikkeusoloissa

Tälle sivulle päivitetään ohjeita TUK-451 työelämäjakson suorittamiseen poikkeusoloissa. Viimeksi päivitetty 29.5.2020

– Työelämäjakso on mahdollista (ja sosiaalisen etäisyyden suositusten mukaisesti myös suositeltavaa) tehdä kokonaan etätyönä.

– Jos olet jo hankkinut työelämäjaksopaikan, tiedustele työnantajalta, miten jakso on mahdollista toteuttaa etätyönä.

– Jos et vielä ole hankkinut suorituspaikkaa, etene tavanomaiseen tapaan: mieti, mikä ala tai mitkä tehtävät sinua kiinnostaisivat -> mieti, missä työpaikassa voisit näitä kehittää -> mieti, mitä voisit paikalle tarjota (mitä osaat, mitä haluaisit tehdä, mistä olisi heille apua) ja mieti samalla, miten näitä voisi tehdä etänä-> ota yhteyttä sinua kiinnostavaan paikkaan ja tarjoa osaamistasi -> neuvotelkaa, miten tehtävät voisi hoitaa etänä tai muuten tilanne huomioiden.

– Jos tarvitset ideoita jakson suorittamiseen, kurkkaa ensin tämän sivuston vinkit suorittamismahdollisuuksista. Jos tarvitset neuvoa, kysy työelämäyhteyksien suunnittelijalta Timo Åvistilta.

– Jakso on mahdollista suorittaa yliopistotasoisena kurssina (myös avoin yliopisto). Valitse kurssi, joka tukee omia työelämähaaveitasi (kurssi voi olla mikä yliopistokurssi vain, kunhan se sopii omiin suunnitelmiisi). Kurssin jälkeen laadi raportti tämän sivuston ohjeiden mukaan tavalliseen tapaan.

– Kirkolliselle puolelle suuntaavat voivat edelleen suorittaa jakson seurakunnissa. Seurakunnissa on juuri nyt (toukokuu) erittäin suuri tarve vapaaehtoisille esim. ruoka-avun puolella.

– Jakso on nytkin mahdollista suorittaa järjestötoiminnassa, esimerkiksi TYT:ssä.

– On hyvä huomioida, että kaikissa työpaikoissa ei tällä hetkellä välttämättä ole heti valmiutta ottaa työelämäjaksolle opiskelijaa, ja suhtautua ymmärryksellä.

– Jos jakson suorittaminen ei onnistu tai keskeytyy poikkeustilanteesta johtuen, ole yhteydessä opintojakson vastuuopettajaan (Sukunimen alkukirjain A-M Buchert ja N-Ö Nortomaa)