Kartoituskysely ja työpaja eri järjestelmien integraatiotarpeista – tervetuloa mukaan!

Valtaosa Hy:n opetusta ja opintoja tukevista järjestelmistä on integroitu keskitettyyn käyttäjähallintoon, eli niitä käytetään samoilla käyttäjätunnus- ja salasanayhdistelmillä. Tämä on sinänsä oikein kätevää, ja vielä tovi sitten jopa edistyksellistäkin, mutta näppituntumani mukaan ei enää riittävää. Hy:llä käytössä olevien järjestelmien yhteiskäyttöisyyttä olisikin syytä kehittää tuntuvasti, tästä on myös tukiverkostonkin piirissä ollut puhetta jo pidempään.

Mutta käytännössä tuollainen kehittämistyö ei ole ihan triviaalia. Ensimmäinen haaste on kaikista keskeimpien kehittämiskohteiden tunnistaminen määrittelyjen pohjaksi. Käytännössä eri järjestelmien yhteiskäyttö kun voi tarkoittaa hyvinkin monia eri asioita; tietojen automaattisia siirtoja eri järjestelmien kesken tai jopa eri sovellusten toimintojen nivomista yhteiseen käyttöliittymään. Lisäksi pitäisi vielä osata tunnistaa ne kaikista keskeisimmät järjestelmät jotka kaipaavat integrointiliimaa välilleen.

Tarpeita on kartoitettu aiemminkin, viimeksi YST2010:n puitteissa, mutta ajattelimme että olisi kuitenkin syytä vielä kertaalleen kerätä Hy:n väeltä kokemuksia ja ideoita Hy:n opetuksen ja opintojen tietojärjestelmien kehittämistarpeista. Mitkä ovat keskeisimmät opetuksen ja opintojen tietojärjestelmät, miten niiden pitäisi pelata yhteen ja mitä hyötyjä siitä olisi opetukselle tai oppimiselle – säästynyttä työaikaa, vähemmän virheitä vaiko laadukkaampaa opetusta?

Jos hyvin käy, pystymme muotoilemaan tältä pohjalta toteuttamiskelpoisen projektisuunnitelman ja saamme vielä hankituksi sille resurssejakin. Niinpä kaikkia asiasta kiinnostuneita pyydetään osallistumaan tarpeiden määrittelyyn vielä tämän kevään aikana:
1) Täytä kyselylomake
2) Ilmoittaudu mukaan avoimeen työpajaan perjantaina 8.5. klo 10-12 (yo. lomakkeella) – työpajasta tulee vielä piakkoin tarkempaa infoa tännekin
3) Levitä vapaasti infoa tästä muillekin!

PS Jatkossa ajattelin käyttää tästä teemasta kirjainlyhennettä ja tägiä OOTJ (Opetuksen ja opintojen tietojärjestelmät)