Kokemuksia ja palautetta lukupiiristä

Tukiverkostolaisten lukupiiri on kokoontunut kevään aikana kolmesti, ja olemme kukin tuottaneet kaksi tekstiä. Lähteet, tuotetut tekstit, verkkoviestintä ja tapaamiset ovat olleet englanniksi, koska toiveena oli vahvistaa osallistujien sekä kirjallista että suullista kielitaitoa. Työskentelypaikkana tapaamisten välillä oli Moodle-alue, jolle Kristiina oli kerännyt hyviä ohjeita englanninkieliseen kirjoittamiseen. Noin viikkoa ennen tapaamisia palautimme tuotoksemme Moodleen, luimme toistemme tekstejä ja kommentoimme niitä. Tapaamisessa esittelimme aiheemme muille, ja keskustelimme niistä.

Viime perjantaina meillä oli kevään viimeinen tapaaminen, joten kyselin sen lopuksi kokemuksia ja palautetta.
Yhteinen palautteemme oli: juu jatketaan syksyllä, ja sopiva rytmi olisi kerran kuussa tai 3 kertaa lukukaudessa!

Kevään kokemusten perusteella pohdimme toteutustapoja jatkolle. Yhtäältä kielen vahvistumisen kannalta tuntui siltä, että artikkelien lukeminen riittäisi, ja artikkeleista keskustelu tapaamisissa. Ryhmä voisi päättää, mitä milloinkin luetaan; kaikki saman artikkelin, jokainen omansa vai joku välimuoto. Toisaalta, hyvältä tuntui lukea nimenomaan omia, työn kannalta hyödyllisiä artikkeleita, mutta jos luemme kukin omia artikkeleitamme, ennen tapaamista olisi syytä julkaista tiivistelmät, koska niiden avulla osallistujat pääsevät hyvin kärryille kustakin aiheesta. Jos tekstiä tuottaa sellaisesta asiasta, jota on työstämässä muutenkin, tekstin kirjoittamisesta koettiin olevan hyötyä sinällään.

Keskustelu nimenomaan englanniksi koettiin tärkeäksi: silloin saa harjoiteltua oman alan sanastoa, puhumista ja sisältöä. Jokainen voisi kuitenkin kirjoittaa sillä kielellä, millä tarvitsee tekstin työtehtävissään. Hyviksi koettiin myös määräpäivät, joihin mennessä tulee luettua ja tehtyä asioita. Tekstien julkaisupaikka haluttiin säilyttää nimenomaan suljettuna, kuten Moodlessa, ettei tarvitse jännittää tekstin tuottamista ja lopputuloksen laatua, ja toisaalta tekstit ajateltiin alustavina versioina, joihin saataisiin kommentteja, joiden perusteella tekstejä voisi vielä muokata. Totesimme, että tekstejä olisi kuitenkin kiva niiden valmistuttua julkaista kirjoittajan niin halutessa. Ensimmäisistä teksteistä onkin jo julkaistu LiisaM:n vieraskynä verkkotenttimisestä Signaali-blogissa.

One thought on “Kokemuksia ja palautetta lukupiiristä

  1. Kiitos Anni kun keräsit myös palautetta. Lukupiiriä olisi tosi kiva jatkaa, mietitään syksyn toteutukseen muutoksia parempaan! Ja kiitos kaikille lukupiiriin osallistujille, tämä oli tosi kiva kokemus!

Comments are closed.