Onnistunut AC-pilotointi vuorokauden varoitusajalla

“Homma toimi hyvin jihuu!!!”

Näin kirjoitti ope sähköpostissaan onnistuneen etäkokouksen jälkeen. Vastoin kaikkia odotuksia, kokoushuoneen tekniikka toimi heti ekalla kerralla unelmasti ja kaikille osapuolille jäi kokouksesta tyytyväinen olo. Opettajien ei tarvinnut matkustaa Meilahdesta Kasarminkadulle, vaan aamupalaveri voitiin pitää yhdessä tiimin hajantuessa kahteen eri kohteeseen.

Onnistumisen edellytyksenä oli

  • AC-huoneen nopea ja vaivaton perustaminen. Muistin kuin muistinkin nimetä huoneen med_-alkuisesti
  • Hostina toimivalle opelle tarjottu 30 min vierihoito, jonka rungoksi otin AC-pikaohjeen
  • ClearOnen kokousmikrofoni, jonka sain lainaksi Meikun atk-tuesta ja jonka asentaminen HUSin tietsikkaan sujui skeptismistäni huolimatta plug&play-tyyliin
  • Kokoushuoneen ja esityksen testaus autenttisilla välineillä päivää ennen kokousta
  • Tukihenkilön kirjautuminen kokousymäristöön ennen kokouksen alkua ja osallistuminen varsinaisen kokouksen alkuun siltä varalta että akuutteja ongelmia ilmenee.

Eli pienellä vaivalla saatiin lupaava uusi käytäntö mukaan kirurgian opetukseen. Vaikka tukipyynnön aikataulu tuntui aluksi kohtuuttomalta, oli toteuttaminen mahdollista kaiken sujuessa ilman ongelmia – kerrankin näin!

One thought on “Onnistunut AC-pilotointi vuorokauden varoitusajalla

  1. Palautteena muuten tuohon istunnon vetäjän pikaohjeeseen: Kun AC-huone luodaan, oletusnäkymässä ei ole tuota kamera-podia, johon ohjeen kohdassa 2 viitataan. Se saattaa hämmentää. Mutta toisaalta, eikö pikaohje ole vain muistin virkistämistarkoitukseen, varsinainen käyttöohje on http://blogs.helsinki.fi/connectpro/kaytto/

Comments are closed.