Kategoriat
_______

Geoingormatiikan menetelmät 2 – Loppusanat

Blogi on nyt Geoinformatiikan menetelmät 2 -kurssin osalta valmis.

Tätä kurssia on ollut oikein mieluisaa tehdä. Poiketen Geoinformatiikan menetelmät 1 -kurssista, tällä kertaa toimintatavat ja -menetelmät olivat ennestään tuttuja ja tehtäviä saattoi lähteä tekemään iloisesti tuttuun tapaan.

Erityisesti kurssilla pidin tästä, että sain jatkaa palautusten tekoa tänne blogiin. Ei siksi, että haluaisin jonkun lukevan näitä vaan siksi, että näitä pystyy muokkaamaan vielä palautuksen tekemisen jälkeenkin. Tämä mahdollisti aikataulujen joustavuuden ja sen, että minulla oli mahdollisuus tehdä oikeasti huolellista työtä kiireellä parissa tunnissa ennen deadlinea hätiköinnin sijaan. Tämän ansiosta koen jopa oppineeni asioita tällä kurssilla.

Toinen kiitosta ansaitseva asia kurssijärjestelyissä on todella hyvin tehdyt harjoitusohjeet. Vaikka välillä tuntuikin, ettei siinä opi mitään kun vaan seuraa rautalangasta väännettyjä ohjeita, meni siinä kuitenkin oppi paremmin perille kuin siinä, että olisi turhautunut huonoihin ohjeisiin ja jättänyt tehtävän kokonaan kesken.

Hyvien ohjeiden ansiosta saatoin tehdä harjoitustehtäviä silloin kun parhaalta tuntui. Käytännössä en aloittanutkaan tehtäviä yhteisissä etäharjoitusryhmissä. Ei niistä mitään apua olisi ollutkaan. Työskentelen mieluiten yksin.

Mielestäni olen suoriutunut kurssista ihan hyvin, ainakin jos vertaa siihen, miten Geoinformatiikan menetelmät 1 -kurssi meni. Nyt tällä kurssilla sain harmaita hiuksia vain viimeisestä viikkotehtävästä ja siitäkin vain sen takia, että tehtävä oli liian pitkä. Muut tehtävät olivat siinä rajalla, että yhtään pidempään en olisi jaksanut tehdä. Jos tentti olisi ollut vaikea, olisi kurssi ollut liian työläs. Onneksi se ei ollut. 

Kurssista jäi hyvä fiilis. Samalla tuntuu, ettei kurssilla missään kohtaa päästy edes kunnolla vauhtiin, mutta toisaalta opittua on tultu paljon asioita. Voisin kuvitella jatkavani geoinformatiikan opintoja vielä pidemmälle.

 

Viime kurssin lopuksi hyvästelin tämän blogin jo ikihyviksi, mutta nyt on aivan erilainen fiilis. Voisin hyvin kuvitella palavani tänne vielä samojen aiheiden parissa. En siis lopeta tätä nyt hyvästeihin vaan sanon, että näkemisiin! B)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.