Projektin kehitystavoitteet

Projektin haastatteluiden ja tutkijoille lähetettyjen kyselyiden perusteella olemme nyt saaneet rajattua kehityskohteiksi kolme tärkeää tavoitetta, jotka vievät turhaan tutkijoiden aikaa itse tutkimukselta. Kehityskohteita listattiin kaiken kaikkiaan 13, katso kaikki tästä.

Ensimmäinen kehityskohde on keskittyy rahoituksen varmistamiseen. Jokainen tutkija joutuu jossain vaiheessa tutkimusuraansa tutustumaan rahoitushakemusten upottavaan suohon. Mistä? Miten? Milloin? Miksi? Nämä ovat vain muutamia kysymyksiä, joita tutkija joutuu pohtimaan rahoitushakemuksensa kanssa ja pahimmillaan rahoituksen hankkiminen voi viedä useita viikkoja tutkijan työaikaa.

Toinen kehityskohde on varmistaa tutkimuspalveluiden tarjonnan hyödyntäminen helposti ja tehokkaasti. Ongelmatilanteissa tutkija tietää kehen ottaa yhteyttä ja mitä kautta, olipa ongelma sitten budjetin laatimiseen, henkilöstöresursseihin tai tilapalveluihin liittyvää.

Tutkimushankkeiden ja -projektien yksi pullonkaula on haastettelujemme perusteella rahoitusraporttien ymmärtäminen. Luvut eivät avaudu sellaisinaan ja liian moni luku on riippuvainen liian monesta järjestelmästä. Voisiko raportin lukeminen olla yhtä helppoa kuin pankkitilisaldon tarkistaminen?

2 thoughts on “Projektin kehitystavoitteet

1. Tähän voisi vielä lisätä, että tutkijat ovat se taho, joka tekee koko yliopiston tuloksen ja siten “hankkii rahat” myös koko yliopiston tasolla.