Jäähyväiset MapInfolle!

Viimeisenä työnä kurssilla teimme teemakartan itse etsittyjen aineistojen pohjalta. Kartta jonka löysin työhön on peräisin http://www.naturalearthdata.com/-sivustolta. Latasin maailman kartan, josta hyödynsin Euroopan aluetta. Tilastotieto maahanmuuttajien tekemistä rikoksista löytyi Eurostat-Sivustolta. Tehtävä osoittautui todella haastavaksi. Yhdistimme kurssilla opittua tietoa, josta osan olin jo autuaasti unohtanut. Kartalla olisi pitänyt esittää kahdesta eri muuttujasta tietoa, mutta itselläni aikaa kului yhdenkin muuttujan lisäämiseen kamalasti. Tilastojen lataaminen oli hankalaa, vaikeaa oli myös löytää sopiva taulukko. Lisäksi tilastoja piti muotoilla Excelissä ja yhdistää kartan maannimiin. Kaikkia maan nimiä ei ollut samassa muodossa, kartalta puuttuu tietoja Isosta Britanniasta, Tsekistä ja Saksasta. Yllättävää kartan sisällössä on se, että rikoksien määrä itä-Euroopan maissa on kaikista alhaisin. Tieto on esitetty sataatuhatta maahanmuuttajaa kohden tehdyt rikokset Euroopassa. Espanjassa, Virossa, Sveitsissä ja Kreikan lähettyvillä on eniten rikollisuutta suhteessa maahanmuuttajien määrään. Mahdollisesti tuloksiin vaikuttaa myös tilastointi menetelmät, mahdollisesti myös turismin määrä. Vaikka viimeinen karttani on hieman epäonnistunut (koska toinen muuttuja sekä muutama maa puuttuu) on mukavaa sanoa jäähyväiset monimutkaiselle MapInfolle. Paljon jäi oppimatta, jotain myös opin.

-Tuulianna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *