Loppurutistuksia ja fiiliksiä viikolla 6

Kun kuusi viikkoa sitten kurssi alkoi, tuntuivat kurssin aikataulu ja ohjeet aluksi sekavilta. Tosin sekavilta ne tuntuivat vielä ajoittain kurssin edetessä, mutta olemme hoitaneet kaikki tarvittavat asiat ja vaiheet parhaamme mukaan.

Tähän toiseksi viimeisen viikon ohjelmaan on kuulunut tapaaminen ja työn viimeistelyä. Tapaamisessa kävimme läpi saamamme kommentit ja päätimme loppurutistuksen työnjaon.

Muiden ja omien kommenttiemme pohjalta olemme korjanneet työtämme parempaan suuntaan. Osa saamistamme kommenteista koski kohtia, joihin olimme itsekin miettineet korjaamista esimerkiksi lähdeviitteisiin, parin lähteen relevanttiuteen ja työn rakenteeseen. Suurin osa kommenteista oli todella hyödyllisiä ja auttoi hahmottamaan mahdollisia työn puutteita.

Kurssien kuluessa kaikkia esiteltyjä ohjelmia emme käyttäneet, koska löysimme vaihtoehtoisen tai tutumman tavan työskentelyyn. Ohjelmista kunkin ryhmäläisen omalle vastuulle jäi Onenoten ja hakukoneiden käyttö, joita kukin sai käyttää parhaalla katsomallaan tavalla. Itse olen käyttänyt Onenotea silloin tällöin muistiinpanoissa sekä koulujutuissa että päivittäisessä elämässä. Myöskään Realtimeboardia tai Yammeria emme käyttäneet, sillä välineinä yhteydenpidossa ja brainstormauksessa meillä toimi ihan hyvin mm. goodle.docs, moodlen pienryhmäkeskustelualue, facebook ja skype.

Tällä hetkellä näppäimistöt käyvät kuumina ja viimeistelemme työtä, jotta saamme sen valmiiksi huomiseksi.

Vaikka välillä saattoi olla pientä paniikkia, kiirettä ja epäselvyyksiä, nyt kaikin puolin on fiilis hyvä ja tyytyväinen. Kurssityöstä ovat jäljellä vain palautus ja viimeiset vertaisarvioinnit, minkä jälkeen kaksi noppaa on ansaittu!