TVT ja chmod

Muistutus: huomenna TVT-ajokortin megatenttipäivä. Klo 8–16 @ C128. Ks. TVT-ajokortti moodlessa. Tee lähtötasotestit ennen tenttiä!

Tällä viikolla ei oo ollut Työväline-pajaa niin paljon kuin oli tarkoitus (8 tuntia * 2 ohjaajaa / viikko). Ensi viikolla! Toisaalta en oo nyt kiireillyt uusien tehtävienkään kanssa, ja toisaalta etäyhteystehtävät muuttuvat mielekkäämmiksi miniläppärien saavuttua.

Ensi viikon paja-ajat ilmestyvät pajawikiin. Nyt siellä on Työvälineen tämän viikon suunnitellut ajat, jotka eivät ihan toteutuneet. Huomenna on vielä Työväline-pajaa klo 14–18 (tai vähemmän jos kaikki lähtevät pois).

Lisäsin [public_html] tehtävään alku- ja tavoitetilan chmod-oikeuksien säätämistä auttamaan. Muutenkin yksinkertaistin ja lisäsin vinkkejä. Moni on ilmeisesti tapellut tehtävän kanssa. Oikeasti tiedosto-oikeudet on aika pieni asia, mutta ymmärrettävän kiero koska en esim. löytänyt internetistä yhtään chmod-opasta johon oisin ollut tyytyväinen. Kerro jos löydät!

About Sampumon

Hoobaloo!
This entry was posted in 1, Paja. Bookmark the permalink.

2 Responses to TVT ja chmod

 1. Jami says:

  RedHatin materiaalit on yleensä selkeimpiä. Oikeuksienkin osalta löytyi sopivan tiivis yhteenveto: http://docs.redhat.com/docs/en-US/Red_Hat_Enterprise_Linux/4/html/Step_by_Step_Guide/s1-navigating-ownership.html

 2. Sampumon says:

  Moi & kiitos ekasta kommentista!

  Itsekin muistan toisinaan ihailleeni Red Hatin tutoriaaleja. Mut en oo tähänkään ihan tyytyväinen:

  1) se ei kerro, mitä oikeuksia www-palvelin tarvitsee ja mikä käyttäjä/ryhmä se on verrattuna minuun,
  2) ls -l komennon tulosteet on pilkottu osiin sekoittaen asiaa suotta,
  3) ei oo kuvaa, jossa on ls -l tuloste ja samassa kuvassa tulosteen kaikkien osien selitys.

  No mutta! Kommentista bonuspiste, ja on toi aika hyvä chmod-opas, kiitos!

Leave a Reply