Shell-skriptit, bonustehtävät ja rästipaja

Kabloosh! Nyt lopulta on 1. tehtävissä tarjolla viisi shell-skriptitehtävää. Neljä ensimmäistä ovat todella helppoja. Kaikki kurssin tehtävät on nyt julkaistu.

Pahoittelut että tehtäviä tuli yllätyksenä ja viiveellä. Samoin siitä, että työväline-paja on jo ohi, ja nyt joudutte kuumottamaan ohpe-pajaohjaajia lopuista ongelmista.

Skriptitehtävät pdf-raporttiin, jota voi nyt alkaa palauttamaan s-postitse minulle. Ohjeet tehtävädokumentin alussa. Määräaika on yhä “miniläppäreiden saapuminen +viikko”.

Asia 2: BONUSTEHTÄVÄT (4 kpl) on julkaistu. Ratkaisuehdotuksia voi lähettää sähköpostitse tämän viikon otsikolla “Työväline-bonus”.

Asia 3: RÄSTIPAJAA tarjolla TÄMÄN viikon torstaina, 6.10. n. klo 10–14. Täällä voi käydä merkkauttamassa vanhoja tehtäviä tehdyiksi jos on hyvä syy miksei niin tehnyt määräaikaan mennessä.

Mikäli ET PÄÄSE rästipajaan ja sinulla on HYVÄ SYY mikset ole aiemmin käynyt pajassa palauttamassa tehtäviä, ota yhteyttä s-postitse.

Asia 4: blogikommentti- ja bonustehtävien tarkistuslista.

About Sampumon

Hoobaloo!
This entry was posted in 5, Bonus, Paja, Sekalaista, Tehtävät. Bookmark the permalink.

3 Responses to Shell-skriptit, bonustehtävät ja rästipaja

 1. Pauli T Perälä says:

  Tein noita uusia scripts tehtäviä, ja yksi tehtävistä rikkoi jotain, enkä päässyt enää kirjoittautumaan laitoksen koneille. (ssh yhteys siis toimi vieläkin) ruutu vain meni mustaksi ja palautui login ruutuun.
  kyseinen tehtävä oli: [bash-scripts], ja siis tuon “export PATH+=:~/scripts” lisääminen rikkoi ilmeisesti jotain.
  Minua neuvottiin vaihtamaan se “export PATH=$PATH:~/scripts”, jolloin kirjautuminen koneille taas onnistui.

 2. Pauli T Perälä says:

  Lisää ongelmia. tuo [bash-manpdf]-tehtävässä
  “man -t bash | ps2pdf – bash.pdf” ei toimi ollenkaan koulun koneella, tulee virheilmoitusta vaan, siis kun yrittää ihan komentoriviltä tuota komentaa.
  Kotona kyseinen koodinpätkä kyllä tekee halutun asian, ettäh tota joo…

 3. Sampumon says:

  Kasmoi! WordPress ei oo lähettänyt aiemmasta kommentista sähköposti-ilmoitusta, mutta onneksi ongelma ratkesi. Päivitin [bash-scripts] tehtävään tuon turvallisemman PATH+muokkauksen jo viime torstaina, kun ongelmasta iiärcee-teitse kuulin.

  Minulla kyllä toimii man-pdf laitoksella. Onkohan sun laitoksen sessio/login-asetuksissa jokin perustavasti vialla, kun tuo PATH-ongelmakin on melko mystinen? En keksi miten tarkistaa asia, mutta jos lisää ongelmia ilmenee, käy kyselemässä ylläpidolta.

  Tarkista kuitenkin, että komennon ps2pdf ensimmäinen parametri on tavallinen tavuviiva eikä en-viiva –, kuten tuossa yllä kopioimassasi. Tavallinen viiva tulee siitä tavallisesta viiva-näppäimestä (pisteen oikealla puolella)!

  Korjaus: tietty WordPress muuttaa tavalliset viivat, joiden molemmin puolin on tyhjää (välilyönti) en-viivoiksi oikeinkirjoituslogiikan mukaan. Että ei tässä nyt varmasti siitä ole kyse mutta kun tuli asiaa selvitettyä niin jätän ne tuohon ylle.

Leave a Reply