Tehtävät

Tehtävät on jaettu neljään viikottaiseen teemaan. Kunkin viikon tehtävien palautus-deadline on keskiviikko torstaina klo 16. Ensimmäisen viikon deadline on alle viikon päästä, 6.9. (mutta ekan viikon tehtävät on helppoja & pieniä).

Tehtäviä on yhteensä n. 80, ja niistä on tehtävä 70% kurssin suorittamiseksi. Arvosana määräytyy tehtyjen tehtävien mukaan. Arvosanaan 5 vaaditaan 95% tehtävistä. Tarkoitus on, että vaaditun määrän (70%) tehtävistä saa helposti tehtyä, ja arvosanaan 5 joutuu vähän tsemppaamaan.

Tehtävät saattavat hieman muuttua ennen kuin niiden tekemiseen tarkoitettu viikko alkaa. Myös puuttuva pystysuuntainen välitila tehtävien 2–4 tekstikappaleiden väliin on tulossa! (google docsin bugi)

 1. Laitoksen Ubuntu-ympäristö (deadline to 6.9.)
 2. HTML(5) + CSS (deadline to 13.9.)
 3. Linux-etäyhteydet ja shell-skriptit (deadline to 20.9.)
 4. Taulukkolaskenta & LaTeX (deadline to 27.9.)
 5. GIT-versionhallinta (erillinen kurssi)

 Tehtyjen tehtävien tarkistuslista. Kirjaudu laitoksen tunnuksilla.

20 thoughts on “Tehtävät

 1. Olen tehnyt ensimmäiset tehtävät, mutta kukaan ei ole tarkistanut niitä. Lähettäisinkö “perjantai” tiedoston mailiisi?

  • Älä lähetä! Tule tänään tai huomenna pajaan näyttämään tehtävät. OK?

   Ps. hyvä jos perjantai-tiedostossa on raportti tehtävien teosta!

 2. Hei!
  Olen tehnyt ensimmäisen viikon tehtäviä, mutta en pääse niitä torstaina pajassa näyttämään. Olen työmatkalla loppuviikon. Mitä teen?

  • Terve! Poikkeuksellisesti voit näyttää tehtävät vielä ensi viikolla. Sama syy ei kelpaa enää jatkossa.

 3. Hei!
  Suoritin valtaosan näistä tehtävistä viime syksynä, mutta loppupäästä jäi joitakin vaiheeseen. Tulen torstaina näyttämään tekeleeni mikäli suinkin ehdin, mutta mikäli en pääse irtautumaan töistä, niin voinko näyttää ne ensi viikolla?

  • Moro! Tule kun kerkiät, katso tehtävät-sivulta aikataulu eli millon palautetaan juuri niitä tehtäviä joita sulta puuttuu.

  • Kaikkiin! Työvälinettä & ohpea suorittavana turvallisin hengaustila on BK107, koska siellä on aika vähän muita kursseja. Myös B221 on hyvä, samoin 2. kerroksen käytäväkoneet. Gurulan viereisestä tietokoneluokasta saa hyviä ja huonoja neuvoja vanhemmilta opiskelijoilta.

 4. Olin sairaana keskiviikosta maanantaihin, joten viikon 3 tehtävät jäivät kokonaan tekemättä. Ei taida olla enää mahdollista palauttaa niitä tällä viikolla vai onko?

 5. Hei! Jouduin erinäisten syiden takia täksi viikoksi töihin ja en pääse pajaan. Lisäksi en usko ehtiväni tehdä tämän viikon tehtäviä ainakaan määräaikaan mennessä, mahdollisesti sunnuntai-iltaan mennessä saisin tehtävät tehdyksi. Mikä neuvoksi?

  • Moi! Palauta ensi viikolla, ainakin tiistaina klo 16–18 on pajaa. Vähennämme muutaman pisteen myöhästymisen johdosta.

 6. Hei.

  Tarkastin juuri tehtyjen tehtävien listan ja minulla on jostain syystä merkattu ensimmäiselle viikolle 0 pistettä vaikka tein ne heti ensimmäisenä päivänä ja aivan satavarmasti näytin pajassa ohjaajalle.

  Tein ja palautin ne siis heti silloin perjantaina ensimmäisen luennon jälkeen kun siirryimme pajaluokkaan, en siis tullut seuraavana torstaina pajaan. Voiko olla mahdollista että perjantaina käytetty lista on unohtunut pisteitä lisätessä? Tarkastin laitoksen kansiolta ja siellä on minulla kyseisiin tehtäviin liittyviä tiedostoja joita viimeksi muokattu 31.8

  • Whoop! Silloin perjantaina olikin vahva tunne, että yksi pistelista hukkui. Löysin internet-listasta kolme (sinä mukaanlukien), joilla on ekalta viikolta 0 mutta tokalta yli 0. Kaikki saivat nyt täydet pisteet ekalta viikolta, muistaakseni ensimmäisillä palauttajilla oli kaikki tehtävät tehty.

 7. Hei!
  Olin tehnyt viimeiset tehtävät eilen, mutta en tänään päässytkään niitä palauttamaan. Olisiko mahdollista saada ne jollain konstin vielä suoritetuiksi, vaikka viimeiset pajat taisivat käsitykseni mukaan jo mennä.

  • Ensi tiistaina on vielä pajaa, klo 16–18. Palauta siellä, vähennämme muutaman pisteen myöhästymisen johdosta.

 8. Moh!
  Tein noi kaikki taulukkotehtävät lukuunottamatta LaTeX:ia ja sain niistä kasaan vain 4 pistettä, saiko niistä todellakin niin vähän?

Leave a Reply