Alpit 2017

Lähdin tammikuun alussa Uniridersin matkaan Alppireissulle, kohteena Itävallan Zell am See. Tiedossa oli ensimmäinen kertani Alpeilla, joten odotin innolla tulevaa viikkoa. Saavuimme Zell am Seehen lauantai-iltana ja määränpään lumitilanne oli täydellinen ja majoitus mitä mahtavin. Heti seuraavana aamuna suuntasimme läheiseen Schmitten-hiihtokeskukseen, jossa lunta ja muita laskijoita riitti. Alppien ensikertalaisena yllätyin rinteiden pituudesta ja määrästä sekä lumen paljoudesta. Lunta oli ilmeisesti pyryttänyt edellispäivinä tiuhaan tahtiin, sillä rinteitä ei oltu pystytty ajamaan. Moneen kertaan sahatut rinteet alkoivat muistuttaa enemmänkin kumpareikkoa, mutta onneksi itse lumi oli nuoskan sijaan kohtalaisen puuterimaista.

Maanantaina päätettiin lähteä skibussilla hieman kauemmaksi lähimmälle jäätikölle Kapruniin Kitzsteinhorn-nimiseen keskukseen. Melkeimpä 3 km korkeudessa sijaitsevalla hiihtokeskuksella oli kerrassaan upeat maisemat ja pakkastakin oli sopivasti. Rinteissä tuli suhattua niin paljon, että jo kolmantena päivänä ainakin allekirjoittaneen reidet olivat aivan jumissa. Viihdyttiin melkeimpä koko loppuviikko Kitzsteinhornin rinteissä, vaikka torstaina lievä lumimyräkkä haittasi näkyvyyttä ja osa rinteistä oli suljettu. Perjantai vietettiin lähimmässä hiihtokeskuksessa, jonka rinteet edellispäivän myräkkä oli kuorruttanut korkeilla puuterikinoksilla. Jalkojen väsähtäessä oli ihana kellahtaa lumen keskelle.

Laskettelun lomassa ehdittiin myös monille affeille, juustofondueta maistelemaan, tanssitaitoja hiomaan ja jopa kylpylään lillumaan. Paluupäivän luppoaika kulutettiin Salzburgin keskustassa kierrellen ja lounastaen. Kokonaisuudessaan ensimmäinen matkani Alpeille oli huikea reissu huippu seurassa ja laskuinto sen kun vaan pahenee mitä enemmän rinteisiin pääsee!

Seuraavia laskukelejä odotellen,

Aino