Uniridersin kausi 2022-2023

Uniridersin blogi on herännyt eloon pienen hiljaiselon jälkeen ja näin uuden lukuvuoden alussa onkin hyvä aika muistella mennyttä kautta. Kausi 2022-2023 oli täynnä monia erilaisia reissuja, sekä tutumpia tapahtumia ja kokonaan uusia.

Uniridersin surffireissu palasi korona-ajan jäljiltä kalenteriin, ja 2022 syyskuussa Uniriders suuntasikin Ericeiraan, Portugaliin. Reissu oli kaiken kaikkiaan onnistunut, ja suurimmalle osalle ensikosketus niin Portugaliin kuin itse lajiin. Ainakin allekirjoittaneelle jäi mieleenpainuvimmiksi muistoiksi päivittäiset allasbileet sekä kulttuurimatkat Sintraan ja Lissabonin yöelämään.

Kuva rannalta, jossa surffitunnit pidetttiin.

Syksyä vauhditti perinteisten fuksirientojen, uusien illan/hallituksen vaihtumisen ja pikkujoulujen lisäksi Uniridersin 10-vuotis vuosijuhlat. Koska Uniriders viettää vuosijuhliaan vain joka 5. vuosi, oli isompien juhlien järjestäminen paikallaan. Uniridersin Oktoberfest-teemaisia 10v vuosijuhlia juhlittiin n. 80 henkilön voimin Sörnäisissä, juhlatila Euphoriassa. Kaiken kaikkiaan juhla oli erittäin onnistunut ja juomaa, ruokaa ja ohjelmaa riitti.

Vuosijuhlien jälkeen rohkeimmat ja hurjimmat kävivät ottamassa rakkaan sisarjärjestön Skipolin Ensilumilla tuntumaa tulevan talven laskettelureissuja varten. Ensilumet ja Ruka kohteli hyvin, mutta ainakin allekirjoittaneen ääni ja nappikuulokkeet jäivät jonnekkin matkan varrelle. Well, life goes on.

Tammikuussa hommat oli isollaan, kun Uniridersin alppireissu heräsi henkiin korona-ajan jälkeen. Kaudella 22-23 alppireissun kohteeksi valikoitui legendaarinen Val Thorens ja kolmen laakson alue. Yhdessä euroopan lumivarmimmista keskuksista oli olosuhteet kohdallaan, vaikkakin heti reissun alussa tunnelmaa latisti Lufthansan hökälöinti matkatavaroiden ja etenkin lasketteluvälineiden suhteen. Tavarat kuitenkin toimitettiin heti seuraavana aamuna suoraan majoitukseen, joten eikun kamat niskaan ja mäkeen. Val Thorensille iso suositus, ainoa moittimisen aihe ehkä alueen ja keskuksen keskimääräistä korkeampi yleinen hintataso.

Näkymä jostain päin Val Thorensia

Helmikuussa oli vuorossa pienimuotoisempi vapaalasku-reissu Pyhällä. Kuten nimestä voi päätellä, oli fokus enemmän vapaalaskemisessa ja siihen kuuluvien välineiden käytön opettelussa. Reissu sai hyvää palautetta, ja saa mahdollisesti jatkoa jäsenistön toiveiden mukaan.

Maaliskuussa koitti jälleen, niin kuin joka vuosi, legendaarinen ja perinteinen Uniridersin Tahkon valloitus ja samalla kauden viimeinen laskettelureissu. Niin kuin monena vuonna, myös tänä vuonna laitettiin Pehkubaari ja Iso-Märkälä 60 henkilön voimin remonttiin. Hyvin perinteistä kaavaa noudattanut tapahtuma oli jälleen tänäkin vuonna onnistunut, ja ansaitsee paikkansa Uniridersin tapahtumien vuosikellossa jatkossakin. Never forget välipäivä.

Uniridersin brand new beach flag sisäänajossa Iso-Märkälän pihalla

Tahkon jälkeen rohkeimmat ja hurjimmat lähtivät heti seuraavana viikonloppuna rakkaan sisarjärjestömme Skipolin Springbreakille Ruotsiin, Åreen. Resa var jätte bra. Ne ketkä pärjää yöelämässä, pärjää työelämässä.

Kesällä Uniriderit latailivat akkujaan ja keräsivät bufferia tulevan kauden reissuja varten. Kesällä vietettiin yhteistä aikaa muun muassa kiipeilemällä ja tekemällä pienimuotoinen viikonlopun kestänyt eräretki Nuuksioon. Lisäksi pidettiin klassinen Uniridersin että AHS:n kesäpäivät, jossa pääsi vaihtaa kuulumisia.

Uusi kausi on juuri alkamaisillaan, ja toivottavasti Uniridersin toiminnan pariin löytää monia talvesta ja ulkoilusta innostuneita uusia jäseniä erilaisista taustoista ja pääaineista. Ainakin allekirjoittanut on löytänyt monia uusia poikkitieteellisiä ystäviä Uniridersin järjestötoiminnan, reissujen ja tapahtumien parista. Uniridersissa on myös hienoa, että voi tehdä juuri sen näköistä toimintaa kuin haluaa hyvin matalalla kynnyksellä ja yhteisöllisyydellä on suuri rooli.

Jos luit tänne asti, muista ottaa somet (etenkin instagram) haltuun ja tervetuloa tapahtumiin sekä toimintaan mukaan. Toivokaamme kaudesta 2023-2024 jälleen hyvin runsaslumista.

Yours truly,

Executive Vice President

Class of 2022-2023

Leave a Reply