Ryhmämentorointi – työelämätaidot kehittyvät yhteistyöllä

Maanantaina 20. huhtikuuta pidettiin yksi tämän vuoden ryhmämentoroinnin päätöstilaisuuksista Siltavuorenpenkereellä. Paikalla oli opiskelijoita, mentoreita, tiedekuntien koordinaattoreita kuin urapalvelutkin.

Ryhmämentoroinnissa Helsingin yliopiston maisteriopiskelija valitsee mentoreista oman urasuunnitelmansa kannalta parhaan vaihtoehdon ja hakee hänen ryhmäänsä. Haku ryhmämentorointiin on joka syksy ja aloitustilaisuus sekä ensimmäiset tapaamiset pidetään ennen joulua. Mentoreina toimivat yliopistosta valmistuneet alumnit, joilla on kokemusta työelämästä ja näkemystä työelämätaidoista. Jokainen ryhmä (aktorit) ja mentori yhdessä päättävät mentorointiohjelman sisällöstä ja toteuttamistavasta. Tavoitteena on kehittää aktoreiden työelämätaitoja, itsetuntemusta ja verkostoja. Mentorointi edellyttää sekä aktoreilta että mentoreilta sitoutumista puoli vuotta kestävään ohjelmaan.

11169613_10153837480893957_194238585127246633_o

Kauppalehti Tietopalvelujen johtaja Otto Mattsson toimi jo toista kertaa mentorina. Tilaisuudessa Mattsson kertoi näkemyksiään hyvästä mentoroinnista.

Tilaisuudessa puhunut Kauppalehti Tietopalvelujen johtaja Otto Mattsson painotti omille aktoreilleen tavoitehakuisuutta, käytännön tekemistä ja yhdessä oppimista. Mattssonin mukaan työelämässä vaaditaan kykyä tavoitteelliseen toimintaan. Pitää olla jokin tavoite, jota kohti määrätietoisesti pyrkii. Lisäksi parhaiten oppii näkemällä vaivaa ja tekemällä asioita käytännössä sen sijaan, että vain opiskelee asioita teoriassa. Yhtenä ryhmämentoroinnin hyvänä puolena Mattsson näkee ryhmässä oppimisen. Aktorit ovat toistensa parhaita sparraajia ja mentorin tehtävä on ohjata prosessia oikeaan suuntaan.

Mikäli sinua kiinnostaa ryhtyminen mentoriksi tai aktoriksi, ole yhteydessä tiedekuntaasi tai käy osoitteessa https://blogs.helsinki.fi/mentorointi/.