Kesäkivaa: pientä profiilinkohotusta

Kesä voisi olla oivaa aikaa tehdä pieniä kohennuksia omaan LinkedIn-profiiliin. Alla on kolme LinkedIn-profiilin keskeistä asiaa, jotka voisi sopivassa välissä katsastaa – vaikka laiturin nokassa.

1: Mikä on otsikkosi, siis se ”professional headline”?
Merkkimäärä on yllättävän iso, 120 merkkiä, siis melkein kokonaisen twiitin kokoinen. Voisiko se olla jotain muuta kuin pelkkä ammattinimike tai päätoimisen toiminnan kuvaaminen? Melkein 18 miljoonalla LinkedIn-käyttäjällä otsikossa on sana ”student” ja puolella miljoonallakin ”looking for new opportunities”. Mikä siis voisi olla sellainen otsikko, joka olisi hieman erilaisempi, mutta kuvaisi sinua, osaamistasi ja toimintaasi?

2. Valokuva
LinkedIn kertoo ennen kaikkea sinusta. Sinut pitäisi siis luonnollisestikin tunnistaa kuvasta. Mieluusti vaatetus mukailee ajateltua työtyyliä. LinkedIn-kuva ei ole mikään biopassikuva, joten hymyillä saa.

3. Yhteenvetoteksti
Tämä on todennäköisesti näiden kolmen askeleen hankalin palanen. Miten ilmaista osaaminen, tavoitteet, arvot ja persoona pähkinänkuoressa? Yhteenvetotekstin pitäisi olla eräänlainen kuva sinusta, taustasi ja herättää lukijan kiinnostus. Tilaa on 2000 merkkiä.

Mieti siis, kenelle kirjoitat, kuka on yleisösi? Mitä heidän pitäisi sinusta tietää?

Sen jälkeen mieti, mitkä ovat saavutuksesi, arvot, mistä olet innostunut, missä olet hyvä ja erilainen kuin muut? Mitkä avainsanat kuvaavat sinua?

Kun olet kirjoittanut profiilisi, liitä yhteenvetoosi youtube-videota, slideshare-esitys, blogi tai sinuun viittaavia artikkeleita.
Jos innostusta riittää, niin tämän ehostuksen jälkeen heitä pallo muille. Eli lähettele kontakteillesi suosituspyyntöjä. Mutta muista samalla, että pallo tulee myös takaisin – LinkedIn-etikettiin kuuluu, että suositukset annetaan puolin ja toisin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *