Pistä itsesi likoon ja hae ryhmämentorointiin!

”Pistä itsesi likoon ja ole oma itsesi. Löydä oma juttusi ja kun löydät, pyri tavoittelemaan se” – on ohje jonka Ozan Yanar oppi ryhmämentoroinnissa ja pätee yhä hänen nykyisessä työssään kansanedustajanakin.

Ozan_Yanar

Ozan Yanar osallistui ryhmämentorointiin lukuvuonna 2013-2014. Hänen mentoriryhmäänsä kuului mentori, joka toimi  opiskelijoiden ja työeläman välisenä linkkinä, ja neljä saman alan opiskelijaa, jotka muodostivat vertaistukiryhmän, jossa oli mielekästä miettiä itseä askarruttavia asioita. Ryhmässä Ozan tutustui syvällisemmin opiskelijakavereihinsa keskustellessaan heidän kanssaan työmahdollisuuksista ja kiinnostuksen kohteista. Nämä hedelmälliset ryhmäkeskustelut voitiin linkittää yhdessä mentorin kanssa työelämän todellisuuteen. Mentorin kokemus työelämästä on korvaamatonta tietoa työelämään siirtyvälle opiskelijalle.

Ryhmämentorointiohjelmaan osallistuminen kerryttikin Ozanille paljon itseluottamusta ja uskoa siitä, että kyllä minäkin pystyn ja onnistun. ”Pitää olla aidosti rohkea, ennakkoluuloton ja oma-aloitteinen. Tulee ottaa rohkeasti yhteyttä jos haluaa päästä juuri siihen työpaikkaan”. Erityisen tärkeää Ozanin mielestä on ottaa selvää asioista. ”Tulee olla aktiivinen, sillä monet polut ovat mahdollisia.”

Yhtä ja ainoaa urapolkua ei yhdellekään koulutusohjelmalle löydy. Ozanin mahdollisuudet ovat laajat ja siksi hän halusi kartoittaa omia vaihtoehtoja ja mahdollisuuksiaan. ”Kannattaa ottaa selvää kuinka laajat oman alan työmarkkinanäkymät ja mahdollisuudet todellisuudessa ovat,” hän kehottaa. Juuri tähän ryhmämentorointi tarjoaa eväitä laajentamalla tulokulmia ja haastamalla opiskelijat astumaan askelia eteenpäin.

Nyt haemme mentoroitavia marraskuussa alkavaan ryhmämentorointiohjelmaan lokakuun viimeiseen perjantaihin 30.10 asti. Lähde mukaan kartoittamaan tavoitteita sekä oppimaan ja oivaltamaan uutta! Hae mukaan tästä!