Sivellin -opinnäytetyöpalkinto Rosa Teräväiselle

Kaupunkiteologian tutkielmaseminaarissa tutkielmansa tehnyt TM Rosa Teräväinen (kuvassa ylpeän ohjaajansa kanssa) on voittanut Diakonian tutkimuksen seuran Sivellin -opinnäytetyöpalkinnon. Onnittelut!

Teräväisen tutkielma ”Köyhän kiky?” Diskurssianalyysi yhteisöruokailuja ja hyvinvointivaltiota koskevista verkkokeskusteluista käsittelee Helsingin sanomien ja Ylen uutisten yhteydessä käytyä verkkokeskustelua elintarvikeavun muuttamisesta yhteisöruokailuiksi.

Diakonian tutkimuksen seura totesi perusteluissaan, että hyvinvointirepresentaatioiden ja valtarakenteiden analyysi on Teräväisen työssä kiinnitetty ansiokkaasti yhteiskuntateoreettiseen ja hyvinvointipoliittiseen keskusteluun, arvoihin ja ideologioihin, ja että tutkielma osoittaa, miten osallisuus ja yhteisöllisyys näyttäytyvät diskurssien kautta yhtäältä hyvinvoinnin lähteinä ja sen tuottamisen tapoina mutta toisaalta vallankäytön välineinä.

Edelleen Diakonian tutkimuksen seura toteaa, että Teräväisen työ on akateemisesti korkeatasoinen ja yhteiskunnallisesti tärkeä puheenvuoro ajankohtaiseen diakoniaan kytkeytyvään aiheeseen.

Työ on luettavissa kokonaisuudessaan täällä.

Teräväinen on myös aloittamassa tohtoriopinnot kaupunkiteologian ensimmäisenä tohtorikoulutettavana. Teräväisen väitöstutkimus jatkaa ruoka-avun teemaa, ja tutkii osallisuuden rakentumista kristillisten toimijoiden ruoka-avussa kaupunkikontekstissa erityisesti ruoka-avussa käyvien ihmisten näkökulmasta. Väitöstutkimus tarkastelee erityisesti osallisuuden mekanismeja, prosesseja ja valtasuhteita sekä uskonnollisen kontekstin ja auttamisen teologian merkityksiä osallisuuden rakentumisessa.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *