Ajankohtaista eksegetiikkaa ja uskontotiedettä

Eksegetiikasta ja/tai uskontotieteestä kiinnostuneille on tarjolla lähiaikoina mielenkiintoisia tapahtumia. Suomen uskontotieteellinen seura järjestää pe 5.2.uskontotieteen päivän, aiheena uskonto ja muisti. Muisti on noussut ajankohtaiseksi näkökulmaksi tutkittaessa uskontojen historiaa, leviämistä ja uskonnollista käyttäytymistä (esim. rituaaleja). Tarkempi ohjelma löytyy tästä. Esitelmöitsijöinä myös eksegeetteja (Luomanen ja Uro)

Eksegeettisen päivän aiheena puolestaan on ”Kenen joukoissa seisot? Etnisyys, kulttiyhteisöt ja ryhmän jäsenyys Raamatun maailmassa.” Mieltä kutkuttavia esityksiä luvassa sielläkin, mm. israelilaisista kulttiyhteisöistä, synagogalaitoksesta sekä antiikin kauppiaista ja yhdistyksistä. Päivä järjestetään to 11.2. Molemmat tilaisuuden pidetään tieteiden talolla (Kirkkokatu 6). Linkii ekseettisen päivän ohjelmaan löytyy tästä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *