Uusinta uutta: pohjoismainen sosio-kognitiivinen verkosto

Olen lisännyt uuden linkin blogin oikeaan palstaan: Socio-Cognitive Perspectives on Early Judaism and Early Christianity: A Nordic Network. Linkki vie uuden, tänä syksynä toimintansa aloittaneen pohjoismaisen tutkijaverkoston kotisivulle. Verkoston tarkoituksena on tukea ja kehittää tieteenalat ylittävää yhteistyötä kognitiivisen uskontieteen ja yhteiskuntatieteiden välillä. Sosio-kognitiivistä perspektiiviä sovelletaan erityisesti varhaisen juutalaisuuden ja varhaisen kristinuskon tutkimukseen. Raamatuntutkijana tunnen ylpeyttä siitä, että oman alani edustajat ovat mukana tällaisessa kunnianhimoisessa hankkeessa. Verkoston toiminta koostuu pääasiassa eri pohjoismaisissa yliopistoissa järjestettävistä työpajoista, joista ensimmäinen pidettiin lokakuussa Tukholmassa (Cognitive Science and the Bible). Tulevien seminaarien aiheina ovat mm. moraali ja uskonto, muisti ja identiteetti, rituaalit, ja kieli ja kognitio.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *