15 thoughts on “Kysymyksiä

 1. Hei,

  Onko sosiodigitaalisen osallistumisen artikkelissa tiedot oikein kappaleessa “epäsuorat yhteydet”?

  “Välittävä vaikutus voidaan todeta osittaiseksi silloin, kun epäsuora yhteys havaitaan pienemmäksi kuin kokonaisvaikutus ja saman
  merkkiseksi (Shrout & Bolger, 2002).”

  Miksi ainoastaan uupumus ja riittämättömyyden tunteet mainitaan tuloksissa? Myös kaverisuuntautuneisuus –> kyynisyys, opiskeluinto, toimintapelaaminen –> kyynisyys, riittämättömyyden tunteet välillä ilmenisi osittain välittävä vaikutus.

 2. Hei,

  Pitäisikö VAKAVA-aineiston ensimmäisen artikkelin sivun 31 viimeisessä kappaleessa (joka jatkuu sivulle 32 asti) lukea “Tieteellisen ajattelun kehittymisen tukemisessa” sijaan “Tieteellisen ajattelun kehittymisen tutkimisessa”? Sen jälkeisessä lauseessa puhutaan nimenomaan tutkimuksesta, ja vasta sen jälkeen ajattelun kehittämisestä, joten siksi kysyn, koska kuulostaa omaan korvaani sopivammalta jos tuossa puhutaan tutkimisesta/tutkimuksesta.

 3. Hei!

  Koska soveltuvuuskoepäivät julkaistaan? Olisin eniten kiinnostunut Turun soveltuvuuskokeesta.

 4. Maksaako VAKAVA-aineisto ja mistä se löytyy tuolloin 29.3. aineiston julkaisun jälkeen?

  • Hei!

   Aineisto julkaistaan pdf tiedostona Vakavan sivuilla tuona päivänä ja se on ilmainen. Jos haluaa sen voi tilata myös kirjana, mutta se maksaa.

 5. Hei!

  Haen ensimmäistä kertaa lastentarhaopettajaksi ja haluaisin tietää miten voisin jo nyt valmistautua kokeeseen parhaalla mahdollisella tavalla. Luin netistä useita keskusteluita kuinka moni on jo aloittanut. Milloin pääsykoe aineisto julkaistaan?

  • Hei,

   Vuoden 2019 VAKAVA-kokeen aineisto julkaistaan perjantaina 29.3.2019 klo 9.00 VAKAVAn nettisivulla. Aineisto julkaistaan samana päivänä myös kirjana.

 6. Vakava kokeeseen voi osallistua monessa eri paikassa, mutta miksi Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa ei voi tätä koetta tehdä? Helpottaisi paljon jos siellä voisi tehdä, kun itselläni lähimpään yliopistoon ajomatkaa yli 3tuntia.

  • Hei,

   koe järjestetään kahdeksalla eri paikkakunnalla, jotka on sovittu etukäteen. Hakijalla on näistä mahdollisuus valita millä paikkakunnalla kokeen tekee. Valitettavasti koetta ei voida järjestää näiden etukäteen määriteltyjen paikkakuntien lisäksi muualla pääasiassa resurssisyistä.

 7. Hei!

  Minulla on ala-asteella todettu lievä/keskivaikea lukihäiriö. Se ei kuitenkaan ole haitannut opiskelujani esim. lukiossa. Estääkö lukihäiriöni hakemisen vakava- kokeessa erkkapedalle?

 8. Mites kuin opiskelen tällä hetkellä teologiaa, aloitin 2018 tässä syksyllä ja haluan hakeutua opettajanalalle, niin kannattaako minun hakea VAKAVA pääsykokeeseen? Vasta ensimmäisen vuoden jälkeen vai milloin olisi oikea aika valmistautua?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *