Blogin perustaminen

Tutkimusprosessikurssia varten luotu Valta ja media -blogi on nyt perustettu. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun käytän WordPress-alustaa, mutta sen käyttö on melko suoraviivaista mikäli aiempaa kokemusta jostain blogisivustosta on. Sivustosta on helposti muokattavissa omiin tarpeisiinsa soveltuva, mutta koska tutkimusprosessikurssin kannalta ei suuren widget-määrän lisääminen ainakaan vielä tuntunut ajankohtaiselta, pyrin pitämään blogin yksinkertaisena.

Blogin perustamisessa tärkein tekijä on tietenkin ulkonäkö. Koska WordPress on alustana melko käytetty, blogi näyttää helposti jotenkin tavalliselta, ehkä jopa lattealta. Mustavalkoinen kuva ei ainakaan auttanut asiaa, mutta halusin käyttää kuvaa Aatos Erkosta toimistossaan Erottajalla. Oli mielenkiintoista katsella erilaisia vaihtoehtoja blogin ulkoasun suhteen, mutta halusin blogin ulkoasun olevan selkeä ja helppolukuinen. Usein monimutkaisuuden lisääminen pelkän monimutkaisuuden vuoksi ei ole hyvä idea.

Blogiin tullaan kokoamaan tutkimusprosessin etenemistä, tietoa käytetyistä työkaluista ja lopuksi valmis työ. Siinä missä ryhmän tehtävänjako tapahtuu Scrumyssa, suunnittelu Yammerissa ja julkaisujen hiominen Google Drivessa, tämä blogi on valmiin materiaalin julkasupaikka. Toisin sanoen keino, jolla me kolme kurssia lykännyttä opiskelijaa saamme vähitellen kaksi tvt-opintopistettä WebOodiin ja kandinpaperit ulos.

– Ilmar

Leave a Reply

Your email address will not be published.