Viikko 2: Tutkimusprosessi käynnissä ja blogi pystyssä

Toinen viikko on takana, ja ryhmän blogi on saatu viimein pyöräytettyä käyntiin!

Saimme sovittua ryhmän ensimmäisen yhteisen tapaamisen toisen kurssiviikon keskiviikolle. Paikalle pääsi neljä ryhmän viidestä jäsenestä, mutta tapaamisessa sovitut asiat ilmoitettiin jälkeenpäin myös viidennelle jäsenellä. Tapaamisen tarkoituksena oli keskustella yhdessä ryhmälaisten tavoitteista ja jäsenten välisestä työnjaosta. Jokainen oli perehtynyt orientaatiomateriaaleihin ennakkoon itsenäisesti, joten pääsimme pohtimaan yhdessä niistä heränneitä kysymyksiä sekä epäselviä kohtia.

Työnjako onnistui erittäin helposti ja sujuvasti, sillä jokaiseen tehtävään löytyi halukas oppija. Kaikki olivat siis tyytyväisiä omaan osuuteensa, mikä luonnollisesti helpottaa tulevaa yhteistyötä huimasti. Keskustelimme myös ryhmän yhteisistä tavoitteista alkanutta ryhmätyötä kohtaan, ja olimme hyvin yksimielisiä siitä mitä odotamme tulevilta viikoilta sekä toisiltamme.

Olimme keskustelleet ennakkoon millaisista teemoista olemme kiinnostuneita, ja sen perusteella yksi ryhmän jäsenistä valitsi projektiamme varten tutkimuskysymyksen. Päätimme tarkastella työssämme naisten ja miesten asenteita uusiutuvaan energiaan. Aihe tuntui mielekkäältä, mutta myös kurssille sopivalta, sillä sopivaa materiaalia on varmasti saatavilla. Kysymykseen sopivaa aineistoa kerätään Zoteroon, jonka käytöstä ryhmästä löytyi jo aiempaa kokemusta.

Kolmannen viikon aikana ryhmätyössä siirrytään tilasto-osioon, joka ei ainakaan näin ennakkoon ole saanut aikaan harmaita hiuksia. Ryhmän yhteistyö ja työnjako on muutenkin sujunut tähän mennessä hyvin!

Published by

Deleted User

Special user account.

Leave a Reply

Your email address will not be published.