FSD sekä hakumenetelmät

FSD elikkä Aila oli myös uusi tuttavuus itselleni. En ole ihan satavarma olivatko muut ryhmäläisetkään kuullut siitä, mutta tuntuu jännältä, että edes viime vuoden kvantitatiiviset menetelmät -kurssilla ei asiasta puhuttu mitään. Siellä tosin olikin jo valmis, kattava aineisto jolla hommaa vietiin eteenpäin, mutta siitä huolimatta olisi luullut, että FSD:n kaltainen kattava kokoelma olisi edes mainittu.

FSD onkin varsinkin tulevaisuuden kannalta hyvä ystävä ja sieltä tuntui löytyvän aika laidasta laitaan aineistoja. Meidän valitsema aineisto, EVAn EU-asenne kysely vuodelta 2012 oli omasta mielestäni yksi mielenkiintoisista, mutta kyllä sinne jäi myös monia muita, jotka innostavat ehkä jatkossa, tai joita voi hakea apuun muiden kurssien töitä varten.

Hakumenetelmien osalta moodle-sivuilla annetut vinkin olivat jo melkeen kaikki tuttuja. Toisaalta Googlea en ole alkanut epäillä ikinä liiasta “tunnistamisesta”, enkä ole pakoillut sen ehdotuksia ns. “anonymous-browseri-ikkunoihin”. Ehkä joskus pitäsikin kokeilla, miten erilaisia tuloksia se antaisi. Muuten hakumenetelmät olivat aika peruskauraa. Itselleni tutuin ja luontevin combo on ollut google scholarin ja web of sciencen yhteiskäyttö, jota myös nyt jatkoin. Etenkin Web of Science:ssa tosiaan voi hukkua monta tuntia kun eksyy tarkastelemaan viiteverkostoja…

-J

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *