Zoteron ylistystä

 

legendofzotero

Zotero oli kyllä yksi parhaista uusista tuttavista mitä tuli vastaan tällä kurssilla. Aiempana EndNoten käyttäjänä oli kyllä tottunut tiettyihin herkkuihin, mutta jotenkin Zoteron yksinkertaisuus ja käyettävyys voittivat allekirjoittaneen puolelleen.

Vähän kyllä hirvittää kun tuntuu jopa liian helpolta ottaa talteen kaikkea vastaan tulevaa aineistoa. Tämän kurssin puitteissa siitä ei ollut liialti haittaa, mutta ongelma tuli vastaan yhden toisen kurssin aikana. Sen jälkeen piti vähän alkaa hillitsemään itseä, ja oikeasti edes vähän tarkistaa, että aineisto on tarpeeksi relevanttia, että sen viitsii laittaa kirjastoon. Sain oppia kantapään kautta, että niin kannattaa tehdä, sillä jossain vaiheessahan ne talteen otetut tutkimukset pitää kuitenkin lukea.

Myös älytöntä plussaa vielä Zoterolle on sen ryhmäkirjastot! En kyllä ole vielä EndNotella edes päätynyt semmoiseen tilanteeseen, että vastaavaa olisi pitänyt käyttää, joten en ole varma onko siinä samanlaista toimintoa. Mutta joka tapauksessa, Zoterolla se vaikutti toimivan moitteettomasti.

Eli plussaa vaan koko työkalu, varmasti suosittelen avomielin jokaiselle, joka sitä tai vastaavaa ei vielä käytä. Tuli oikeen pahaolo kun kandisemmassa vielä näki jotain, jotka eivät selkeästi olleet käyttäneet mitään viitehallintaohjelmaa. Ikä ja terveyshän siinä menee.

 

– J

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *