Kirjallisuushakuja

zotero2

Ensimmäiseksi latasin Zotero Standalonen kotikoneelle.

Lisäsin valmiiksi Word-pluginin kohdasta Preferences – Siteeraus – Install.
Kirjallisuusosiomme alkoi kirjallisuushauilla. Valitsemamme Fsd-portaalin aineiston perusteella hakusanoina toimivat mm.:
development cooperation, young people, attitude, organisation, developing countries, politics, support, ethics, opinion, global, finland, climate change, inequality.
Hakuja tehtin pääasiallisesti Ebscosta ja Scopuksesta. Omasta aiheesta ei ollut saatavilla hurjasti materiaalia kokotekstinä, mutta muutamia vähän enemmän ja muutamia vähän löyhemmin aiheeseemme liittyviä löytyi. Yhteensä haalimme 14 artikkelia.

Perustimme Zotero-ryhmän, jonka kautta saimme löydetyt artikkelit kaikkien ryhmän jäsenten näkyville. Zoteron käytöstä vaihdoimme viestejä ja neuvoja Facebook-keskustelussa ja oli kätevää, kun käyttö oli mahdollista kaikille. Loimme jo tässä vaiheessa Zoteron avulla lähdeluettelon harjoittelun vuoksi, vaikka käytettäviä artikkeleita ei ole lopullisesti päätetty. Alustavan artikkelien skannailujen jälkeen on alkanut täsmentyä käsitys tutkimuksemme aiheesta.

Zotero on osoittautunut todella näppäräksi tähän asti.
Varsinkin valmis lähdeluettelo-lista oli hyödyllinen, sekä mahdollisuus työskennellä ryhmänä olivat hyviä lisiä. Lisäksi ohjelma tuntui helppokäyttöiseltä, joten sitä tulee varmasti hyödynnettyä opinnoissa jatkossa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *