Ajatuksia kirjallisuusosiosta

Tällä kurssilla käytin niten ajastani kirjallisuusosion parissa, jonka tarjoamista työkaluista Zoterosta tuli itselleni kaikista läheisin. Kirjallisuusosiossa käytettiin siis hyväksi Internetin tarjoamaa Zotero-palvelua, jonka avulla omia artikkelikokoelmia pystyy hallinoimaan helposti, ja joka tarjoaa oivalliset työvälineet omien artikkelin käsittelyyn. Pienestä sekalaisuudestaan huolimatta, Zoteron syvimmät salat valkenivat minulle tällä kurssilla ja olen tullut siihen tulokseen, että kyseessä on erittäin hyödyllinen palvelu.

Itselleni viittausten ja lähdeluettelon kirjoittaminen oikein on aina ollut hyvin tuskainen taival ja tästä syystä olenkin erittäin iloinen, että tämä kurssi tutustutti minut ohjelmaan, joka tekee asian puolestani. Olen keväällä kirjoittamassa kandidaatintutkintoani, joten uskon tästä olleen todella paljon hyötyä.

Zoteron avulla artikkelit voidaan siis tallentaa omaan artikkelikansioon, johon pääsee käsiksi ihan miltä tietokoneelta tahansa. Artikkelit voidaan lajitella omiin kansioihinsa ja niille voi tallentaa tageja, joiden avulla tietyn aiheisia artikkeleja on helppo etsiä omasta kokoelmastaan. Zotero tarjoaa jo edellä mainitun viittaus- ja lähdeluetteloavun lisäksi esimerkiksi apuja lainauksien oikeaoppiseen tekotapaan. Zoterossa on myös plussaa se, että sinne pystyy importtaamaan omiakin tiedostoja tietokoneelta ja pelkästää niinkin helposti kuin vetämällä tiedon selaimessa näkyvään Zotero “ikkunaan”.

Näiden lisäksi Zoterossa on näppärää myös se, että kerätyt artikkelit voidaan jakaa myös ryhmien kesken, jolloin jokainen ryhmän jäsen pääsee käsiksi niihin. Yleisesti Zotero on siis oivallinen työkalu, joka helpottaa avuttoman opiskelijan arkea kummasti.

-Niina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *