Fuksi-info syksylle 2021

Vasara toivottaa onnea kaikille uusille geologian opiskelijoille! Tälle sivulle päivitetään fuksi-infoa jo ennen syksyn orientoivaa viikkoa ja varsinaisten opintojen alkua.

Vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi orientaatioviikko järjestetään sekä etä- että lähitoteutuksena viikolla 35 eli 31.8.–3.9.2021! Olethan yhteydessä tuutorivastaavaan jos on kysyttävää tai epäselvyyksiä! (Artur Tvauri) etunimi.sukunimi@helsinki.fi

Geotieteiden kandiohjelma, klo 9:00-12:00, sali Exactum B123

Seuraa Helsingin Yliopiston päivityksiä koronavirustilanteesta! https://www.helsinki.fi/fi/ajankohtaista/koronavirustilanne-helsingin-yliopistossa

Tervetuloa, uusi opiskelija! https://www.helsinki.fi/fi/hakeminen-ja-opetus/opiskelu-ja-opiskelijaelama/tervetuloa-uudet-opiskelijat-2021

Koronaviruksen vaikutus opiskeluun. https://studies.helsinki.fi/ohjeet/artikkeli/koronaviruksen-vaikutus-opiskeluun-kysymyksia-ja-vastauksia

Muu fuksi-info

Vasaran kotisivuilta löytyy kaikenlaista hyödyllistä, kuten Fuksin sanakirjaTuutorien esittelyt, Vasaran tapahtumakalenteri ja lista Vasaran virkailijoista. Apua saa aina kun sitä pyytää ja aina kannattaa kysyä kun tulee kysyttävää.

Hyödyllisiä yhteystietoja: (etunimi.sukunimi@helsinki.fi)

 • Puheenjohtaja: Meri Wiberg
 • Tuutorivastaava : Artur Tvauri (2021 – 2022) (Olli Salmela 2022 – 2023)
 • Muut kandivaiheen tuutorit: Maija Havusela, Jasmiina Tuomiranta, Olli Salmela, Emma Moen, Olivia Äyrämöinen ja Joona Suhonen.
 • Isäntä: Eveliina Taskinen
 • Emäntä: Emma Makkonen
 • Sihteeri: Turo Ylitalo
 • Rahastonhoitaja: Leevi Rajamäki
 • Liikuntavastaavat: Karolina Ambroziak

Vasaran jäseneksi liittyminen:

Vasaran jäsenmaksu on pieni (5 euroa/ lukuvuosi 2020–2021), mutta jäsenedut hyviä. Vasaran tapahtumien lisäksi jäsenillä on oikeus mm. osallistua Vasaran ekskursioille ympäri maailmaa. Järjestöllä on myös oikeus valita asukas Helsingin keskustassa sijaitsevaan professori Pentti Eskolan nimikkohuoneeseen.

Vasaran jäseneksi kannattaa liittyä heti kun on saanut yliopiston sähköpostiosoitteen. Tämän jälkeen jäsenmaksun voi maksaa ohjeiden mukaan Vasaran tilille. Ongelma-tilanteissa auttavat tuutorit, rahastonhoitaja ja atk-vastaava. Vasaran päätiedotuskanava on Vasaran sähköpostilista (vasara-ry ät helsinki.fi)

Vasaralaisen arki:

 • Kasvis eli Kasvihuone tulee fukseille nopeasti tutuksi. Perimätiedon mukaan huoneen nimi tulee kirjoitusvirheestä pohjapiirustuksessa, johon huone oli merkattu kahvihuoneen sijaan kasvihuoneeksi. Kasvikselta löytyy mm. jääkaappi, mikro ja teenkeitin, minkä lisäksi Vasaralla on oma kahvimyynti. Kasviksella jokainen siivoaa omat jälkensä ja tapoihin kuuluu käyttää omaa kuppia. Tietokone on kaikkien käytettävissä ja sen taustakuvan vaihtaminen on vasaralaisten pieniä ja halpoja huveja.
 • Vasara Facebookissa: Vasaralla on Facebookissa oma tunnus ja ryhmä (Vasara ry), johon liittymällä löytää helposti myös muut järjestön ryhmät, kuten Vasaran sporttisaitti- ja FC Hammertime -ryhmät. Vasaran ryhmässä mainostetaan tapahtumia, jaetaan artikkeleita ja valokuvia sekä nauretaan geologihuumorille. Linkki Vasaran ryhmään: https://www.facebook.com/groups/6689417937/. Vasaralla on myös omat facebook-sivut, joista kannattaa käydä tykkäämässä: https://www.facebook.com/HYVasara/
 • Liikuntavuoro: Vasaralla on joka torstai klo 14–15 liikuntavuoro Kumpulan UniSportilla. Liikuntavuoro on vasaralaisille maksuton, eikä siis edellytä UniSportin asiakkuutta. Vuorolla harrastettavista lajeista päätetään yhdessä Vasaran sporttisaitti-ryhmässä Facebookissa. Lisätietoa saa Vasaran liikuntavastaavilta.
 • Fuksien kannettavat tietokoneet: Tiedekuntamme uusilla opiskelijoilla on mahdollisuus saada oma kannettava tietokone. Tällä tavalla tiedekunta ja sen laitokset haluavat auttaa uusia opiskelijoita opintojen hyvään alkuun. Periaatteena on, että opiskelija lunastaa koneen omakseen osoitettuaan, että hänen opintonsa ovat käynnistyneet kunnolla. Vasaralla ei ole tarkempaa tietoa kannettavien jaosta tänä syksynä, tiedekunta ja laitokset tiedottavat asiasta lukuvuoden alussa.

Hyödyllisiä linkkejä: