1.12. Kirjaston joulukalenteri tuo valoa pimeään

Helsingin yliopiston kirjasto haluaa jakaa verkkolehtensä Verkkarin lukijoille ylimääräistä valoa pimeään. Sitä tarvitaan, varsinkin, ellei kaivattua lunta ei lainkaan kuulu.

Jokaisena joulukuun päivänä kirjaston joulukalenterin luukkuun kurkistavalle tarjotaan jokin jouluinen vinkki. Luvassa on niin jouluisia ruoka-, juoma-, lahja- kuin koristeluvinkkejäkin. Kirjastolaiset ovat ryhtyneet reippaasti joukkoistaen rakentamaan kalenteria nostamalla framille omat talvikauden suosikkinsa. Yhdessä tehden on mahdollista antaa myös toisille ideoita iloiseen yhdessä tekemiseen. Kirjastossa kun ollaan, ei unohdeta myöskään hyvää kirjallisuutta.

Tervetuloa kirjaston joulukalenteriin, vaikka joka päivä!

Neilikka-appelsiinit

Jouluisen tunnelmoinnin voi aloittaa vaikkapa tuoksuista. Neilikka-appelsiinit valmistuvat näppärästi kotikonstein ja täyttävät kodin nopeasti miedon mausteisilla tuoksuillaan. Tekijältä vaaditaan ainoastaan kovia sormenpäitä, sillä teräväreunaisimmat neilikat saattavat tehdä ohueen ihoon jopa haavoja.

Appelsiinit voi halutessaan myös ripustaa roikkumaan: kiedo hedelmät silkkinauhoihin ja ripusta esimerkiksi ikkunakoristeeksi tai kuusenoksalle.

Teksti

Veera Ristikartano

Neilikka-appelsiiniohje

Aino-Leena Juutinen

Valokuva

Niko Saari