16.12. Puuhaa ja piparintuoksua

 

Nämä pirteät piparit leipoi ja koristeli Eeva Peltonen hankinta- ja metadatapalveluista

Viikon päästä monessa keittiössä sivellään sinappihuntua ja paloitellaan punajuuria, mutta tänä viikonloppuna on käypä ajankohta leipoa pipareita. Perinteiset possu- ja sydänpikkuleivät saavat aivan uuden ilmeen erivärisillä kuorrutuksilla taituroimalla.

Kuorrutuksen valmistukseen tarvitset

  • Tomusokeria
  • Kananmunan valkuaista
  • Karamelliväriä (myydään apteekeissa)

Piparkakkutaikinan ohjeita verkossa

Konkarikoristelijan vinkki

  • Kuorrutuksesta kannattaa valmistaa melko paksua. Koristelussa voi hyödyntää apuna vaikkapa sukkapuikkoa, jota on helppo käyttää yksityiskohtien piirtämisessä. Puikon kärkeä kuorrutuksessa kastamalla saa kätevän “kynän” leivonnaisten koristeluun. (Eeva Peltonen)

 

Inspiraatiota viikonlopun piparinleipojaisiin

Sateenkaaripiparit teki ja kuvasi Helmi Tornivuori

Värikäs ja näyttävä juna on Bostonin piparkakkutalokilpailun satoa vuodelta 2008

Huikean yksityiskohtaisesti toteutettu urheilustadion on Bostonin piparkakkutalokilpailun satoa vuodelta 2008

Teksti

Aino-Leena Juutinen

Verkkotoimittaja

Valokuvat

Värikkäät piparieläimet ylhäällä: Aino-Leena Juutinen

Sateenkaaripiparit: Helmi Tornivuori

Kaksi alinta kuvaa Bostonin piparkakkukilpailusta 2008: gonewengland.about.com