Ajankohtaista Kaisa-talon suunnittelussa

Tällä hetkellä Kaisa-talon kirjaston opaste- ja tiedotussuunnitteluryhmässä pohditaan opasteita yhdessä oppimiskeskus Aleksandrian edustajien kanssa.

Tuleva kirjasto toimii tiiviissä yhteistyössä Aleksandrian kanssa: mm. 24 tunnin lukusali on Aleksandrian puolella.

Ryhmä miettii millaisia opasteita kirjastoon ja oppimiskeskukseen tarvitaan. On toivottu sekä sähköisiä että perinteisiä opasteita. Muunto- ja joustavuussyistä hyllyopastus ei tule olemaan sähköinen.

Pysyvämpi tieto olisi perinteisissä kiinteissä opasteissa. Sähköiset infotaulut voisivat antaa vaihtuvampaa tietoa esimerkiksi kirjakahvilan tapahtumista ja poikkeusaukioloajoista.

Entä tarvitaanko tavallisia ilmoitustauluja, kysyvät arkkitehdit kirjastolta. Minkä verran ja mihin? Yleensä on kuulemma niin, että aluksi sanotaan, ettei niitä tarvita, mutta pian huomataan, että olisi sittenkin tarvittu. Siirrettävät seinäkkeet vaikuttavat hyvältä vaihtoehdolta. Niitä voisivat käyttää sekä asiakkaat että kirjaston henkilökunta.

Helsingin yliopistolaiset voivat seurata kirjastosuunnittelua Uusikirjasto-wikissä ja kommentteja otetaan mieluusti vastaan.

Kuva: Espoossa sijaitsevan Entressen kirjaston värikkäitä opasteita. Ks. myös Nicola Nykoppin blogi

Kirjoittaja

Johanna Lahikainen
tietoasiantuntija
Keskustakampuksen kirjasto
Helsingin yliopiston kirjasto

Kuva

Nicola Nykopp
suunnittelija
Keskustakampuksen kirjasto
Helsingin yliopiston kirjasto

2 thoughts on “Ajankohtaista Kaisa-talon suunnittelussa

1. Jos/kun Kaisaan tulee lukupaikkoja, niin voisikokan vapaat lukupaikat jotenkin näkyä infotaululla? Tyyliin punainen varattu, vihreä vapaa.. sitten tietäisi heti, mihin kerrokseen kannattaa rynnistää lukemaan.

Voiskohan Kaisaan luoda myös jonkunlaisen twittertyylisen taulun, jossa käyttäjät voivat keskustella tai laittaa kaverille viestin, että olen täällä neljännessä kerroksessa, tuu tänne. . Ei tarvitse soittaa puhelimella, tekstata.. (Muistaakseni luin, että jossain seminaarissa olisi ollut tälläinen kommentointitaulu käytössä)

Niin ja kännykän latauspiste vois olla myös hyvä palvelu. Niitähän on jo lentokentillä.

2. Kiitos kommenteista ja hyvistä ideoista! Vien nämä eteenpäin suunnitteluryhmälle. Tuota lukupaikkojen ja ryhmätyötilojen näkymistä olemme mekin miettineet. Menemme ensi viikolla tutustumaan yhteen infojärjestelmään ja saamme lisätietoja siitä, mitä kaikkea voisimme sillä toteuttaa. Nyt ei vielä taida osata edes kuvitella kaikkea 🙂

Comments are closed.