Astroklubi 2012

Kaikkien Verkkarin lukijoiden virkistykseksi kirjastoväen ikioma Astroklubi palaa lomakauden horoskoopilla. Astu Astron vyöhykkeelle ja huomaa, kuinka tähtimerkkisi kosmiset palikat loksahtavat muutoskauden aikana kohdalleen. Ota Astro operatiivisen suunnittelun oivaksi välineeksi ja luo itsellesi tulevaisuus, jossa viihdyt.   

Tähdet kertovat työstä, matkoista ja tunne-elämästä, ja Mister Astro selittää loput, tarpeen tullen parhain päin. Mukana lomakauden kuumat matkatärpit ja uutuutena onnennumerot elämän eri peleihin ja tilanteisiin.

Mister Astro – läpeensä rehellinen ja luotettava, vuosi vuodelta empaattisempi , rivi riviltä syvällisempi. Ja jo syksyksi mahdollisesti luvassa Jokamiehen kesto-Astro – Astro Non-stop, sopuhintaan klubin jäsenille: täsmäennusteita ympäri vuorokauden, jopa tekstiviesteinä suoraan matkapuhelimeen. Liittymisohjeita myöhemmin Kaisa-talon Info-tv:n näytöllä.  Katse ruutuun on katse tulevaisuuteen.      

KAURIS (23.12.-20.1.)

Energiaa masinoiva Mars tulee vimmalla jo alkukesästä tukemaan kauriin uudistuspyrkimyksiä, jotka ovat velloneet pinnan alla koko ensimmäisen vuosipuoliskon aikana. Olisikohan viimein aika tehdä rohkeita ratkaisuja? Onnistumisen mahdollisuudet kasvavat kesän kuluessa, eikä onni suosi varman päälle pelaavia. Onnea on loma-Suomen toreilla, jollakulla myös loppukesän rahapeliarvonnoissa. Olisikohan jo aika pitkävedon tahi kenon? Joku jossain näyttäisi perivän maapalstan tai sievoisen tukun seteleitä. Anna nopan pyöriä.

Kesä ei ole vielä erityisen romanttinen, sillä aistillinen Venus pälyilee aluksi taka-alalla. Amorin tikat lentävät vasta lomakauden jälkeen, mutta jokunen niistä osuu napakymppiin. Sitä ennen sukulaiset, naapurit, ompeluseuralaiset, partiotoverit jne. tuovat eloa ja väriä kauriin elämään, kenties liikaakin. Aina voi ottaa äkkilähdön kesäristeilylle tai Bulgarian kultahietikolle. Heinäkuun hintarysäyksiä kannattaakin tarkkailla.

Matkakohteet (Täsmätärpit): Gladiola complex -hotel, Taidekoti Kirpilä, Tukholma, Liesjärven kansanpuisto.
Onnennumerot
: 2, 17, 29.

VESIMIES (21.1.-18.2.)

Elämä ei ole pelkkää strategiaa tai tavoiteohjelman tavailua, vaan kesällä on varattava aikaa myös spontaanille hulluttelulle. Purjehdi vaikka Turun saaristoon tai souda Sulkavalla. Vesi on vesimiehen onnen ja hyvinvoinnin elementti, jota ei ole syytä ohittaa tänäkään kesänä. Romanttisen rakkauden kohde voi väijyä selkäsi takana, ellei kysymyksessä ole muuttomies tai parkkipirkko. Tosin jonkun unelmien kohde voi olla hieman Hakosessa.

Muuttoviikkoina on maltti säilytettävä etenkin pakkauspuuhissa. Periaatteena olkoonkin laatua määrän sijaan: vähemmän on enemmän, hiljaa hyvä tulee, kyllä syksylläkin ehtii jne.   Alkusyksyyn mennessä taitaa tammikuisilla olla luvassa joko elämänmuutoksia tai työhön liittyviä haasteita, joihin kannattaa syventyä perusteellisesti. Jos elämän fokus tuntuu välillä herpaantuvan, niin eipä syytä huoleen, sillä jotkut asiat taipuvat oikeisiin uomiinsa melkein itsestään, eritoten Kumpulan suunnalla ja Viikin koetilalla.

Matkakohteet: Turku – Turun saaristo, Lontoo, Lissabon.
Onnennumerot:
3, 15, 33.       

KALAT (19.2.-20.3.)

Kalojen alkukesä on osin hahmoton edessä häämöttävien muutosten vuoksi. Päätöksenteko ennen juhannusta voikin olla hankalaa, eikä väkinäisiin ratkaisuihin kannatakaan ryhtyä. Maltilla kuitenkin selviää, ja kesän edetessä tulevaisuuden näköalat jämäköityvät. Tämä pätee niin töissä kuin vapaallakin. Ihmissuhteissakin on uudenlaista kipinöintiä pitkästä aikaa – keskikesällä lähinnä toverihenkistä mutta loppukesästä jopa väkevän romanttista. Jos haikailee upeaa kesälomaa mielitiettynsä kanssa, niin elokuun loppu tai syyskuun alku lienee ajankohdista suositeltavin. Karukin ympäristö saattaa viehättää, mieluiten kuitenkin merellinen.

Töissä on jokseenkin tasaista, toisinaan yksitoikkoisuuteenkin saakka. Onneksi syksyn saapuessa moni löytää itsestään kadoksissa olleen visionäärin, etenkin keskustakampuksella. Tehtäviä ja vastuita jaetaan jossain uudelleen ja työtuolejakin vaihdellaan. Muutama lajiin kuuluva on valmis soveltamaan palvelumuotoilun ideoita ennakkoluulotto-masti, kiitos horisontteja laajentavan Jupiterin. Uudet avaukset ovat etupäässä virkistäviä erään lähikollegan ja muutaman avainasiakkaankin mielestä.

Matkakohteet: Korsika, Rauma, Stavanger.
Onnennumerot:
13, 37, 115.   
   

OINAS (21.3.-20.4.)

Jos työn suunta tuntuu joskus olevan hukassa, niin eipä hätää, sillä toiminnallisen Marsin ansiosta energiaa riittää sitäkin enemmän. Fyysisen voimankin käyttö on joissakin tehtävissä jopa toivottua. Osa päämääristä selkiytyy kesälomakauden aikana ja loputkin syksymmällä. Lomaa olisi hyvä sijoittaa ainakin kesän keskelle. Eritoten matkoja halajaville heinäkuun kaksi tai kolme ensimmäistä viikkoa ovat parhaita mahdollisia jaksoja.

Tunne-elämä on tasaista etenkin kesäkuun kolmen ensimmäisen viikon ajan. Sen jälkeen tempo muuttuu, ja ihmissuhderintamalla on elokuun puoliväliin asti odotettavissa yllätyksiä. Oinas voi törmätä vanhoihin tuttuihin ja solmia uusiakin suhteita. Romanttista hehkua voi löytyä yllättävältä taholta, mahdollisesti ulkomailta ja todennäköisimmin Etelä- Euroopasta. Elokuvat, kirjallisuus, klassinen musiikki ja liikunta (jalkapallo, kriketti, golf jne.) tarjoavat iloa etenkin kesä- ja syyskuussa. Joku saattaa hurahtaa johonkin urheilulajiin totaalisesti.

Matkakohteet: Milano, Klaipeda, Humppila.
Onnennumerot:
7, 10, 46.

HÄRKÄ (21.4.-21.5.)

Härkä on elämänsä voimissa lähes koko kesän, ja muuttolaatikoiden pinoaminen ja muut käytännön ponnistukset sujuvat kepeästi. Lepo ja virkistys ovat silti aikanaan tarpeen, ja lomaa kannattaa pitää keskikesällä, jos suinkin mahdollista. Kaupunkilomat ja risteilyt voivat virkistää paikoin levotonta härkää enemmän kuin maaseudun maitolaiturit ja rypsipellot. Verkostoitumista rakastava härkäyksilö viihtyy paremmin sosiaalisen median parissa kuin 4H-kerhon toiminnassa. Jokunen viihtyy myös lavatansseissa tai oopperajuhlilla, joissa voi törmätä virkistäviin tuttavuuksiin.

Romanttista liikehdintääkin on luvassa heinä- ja elokuun taitekohdassa, kunhan malttaa pysähtyä. Jos toimipaikka sijaitsee Meilahdessa, niin tällainen härkä lienee erikoisasemassa, mutta eipä mene huonosti muillakaan ”lajitovereilla”. Töissä pakkaa kiirettä eritoten muuttolaatikoita pakattaessa. Onneksi työpaikan ilmapiiri on sen verran riemastuttava, että välillä härkä tuskin edes muistaa olleensa työpaikalla.

Matkakohteet: Hyrynsalmi, Bratislava, Cadiz.
Onnennumerot: 4, 14,27.

KAKSOSET (22.5.-21.6.)

Mikä onkaan riittävän hyvä kaksosille tulevana kesänä? Moni asia onnistuu yli odotusten, ja rimanalituksia on luvassa tuskin lainkaan, ei ainakaan toistuvasti. Toukokuiset ja kesäkuun ensimmäisellä viikolla syntyneet ovat sosiaalisen elämän keskipisteenä varsinkin juhannuksen ympärillä. Niinpä kesäkuuksi on luvassa paljon hersyvää iloa ja heinäkuuksi kenties romantiikkaa pianosonaateilla höystettynä. Rahapeleissä voi olla suoranaista moukan tuuria juhannuksen tienoilla. Impulssihankintoja olisi kuitenkin vältettävä.

Työt saattavat kangerrella hieman heinäkuussa, joten lienee hyvä ottaa aikalisä ja lähteä mökille rentoutumaan. Vielä elokuun alussa kaksosten työasioissa ilmenee lievää kulmikkuutta, mutta loppukesä ei ole kokonaisuutena pöllömpi, ja syyskuussa onkin jo havaittavissa uutta ryhdikkyyttä ja ilmeikästä yritteliäisyyttä. Jokin tietojärjestelmä saattaa aiheuttaa harmaita hiuksia pian kesän jälkeen, mutta konsultoiva pelastaja rientää apuun lähempää kuin uskaltaisi toivoa. Muutamalla kaksosista on keskeinen rooli työyhteisön viestintätehtävissä tai mahdollisesti virkistys- ja työhyvinvointitoiminnassa. Alkusyksyn teemaksi noussee uuden virittely ja vanhan unohtaminen.

Matkakohteet: Parainen, Berliini, Pariisi, Budapest.
Onnennumerot
: 5, 24, 25.
  

RAPU (22.6.-22.7.)

Alkukesää rasittaa hiukan työympyröihin liittyvä rönsyily, mutta viimeistään juhannuksen jälkeen tilanteen pitäisi tasoittua. Jokin pitkään jatkunut hanke tai urakka näyttäisi onnistuvan, ja vielä ennen syyskauden alkua rapu saavuttanee aidon win-win-tilanteen yhteistyötahojensa kanssa. Kaikki voittavat, ja voittoa juhlistetaan esim. yhteisellä karaoke-illalla. Onnistuminen voi enteillä jatkoprojektia jopa vuodeksi eteenpäin.

Lomaa kannattaa viettää heinä- tai elokuussa, jos suinkin mahdollista. Tunne- ja rakkauselämässä ei ole nyt suuria kuohuja, mutta heinäkuun lopussa voi olla odotettavissa tunne-elämän liikahduksia, jotka ovat mahdollista alkusoittoa aika lailla romanttissävyiselle syksylle. Kesätapahtumiin kannattaa osallistua ennakkoluulottomasti ja lähteä mukaan voimakkaalla sykkeellä. Joku työtovereistasi voi ilahduttaa jossakin loppukesän tapahtumassa, mahdollisesti työympyröiden ulkopuolella, ja kotikaupunginosan tikkaremmistä löytää aina ystävän.

Matkakohteet: Mikkeli, Monaco, New York.
Onnennumerot:
1, 16, 39.

LEIJONA (23.7.-23.8.)

Leijona on taistelijaluonteena kesän avainhahmoja. Energiaa ja työtehoa riittää jopa elokuulle, mutta taukojakin on muistettava pitää. Jos työasiat painavat vielä lomalla, voi  mieltään nollata lukemalla klassikkoromaaneja (täsmäsuosituksena Hugon Kurjat, venäläiset klassikot) tai syytämällä kolikoita lähimarketin hedelmäpeliautomaattiin. Lomajakson aikana on vältettävä turhaa suorittamista, joten vaellusviikkojen tai automatkailun sijaan on suositeltavinta suunnistaa suoraan lähimmälle lentokentälle.

Joku lähipiirin toimija voi olla kantona kaskessa eli jarruna hankkeessa elokuun aikana. Asia saadaan ilmeisesti kuntoon, sillä aina kekseliäs Uranus haahuilee taustalla. Hankalan tilanteen pitkittyessä terapeuttista valmennusta on tilattavissa Astro Non-stopista (ohjeita myöhemmin Kaisa-talon Infotaululla?). Elämässä on hieman särmää tulevan kesän aikana, mutta se on tällä kertaa leijonan osa. Lempeät tuulet puhaltavat kuitenkin kesän vaihtuessa syksyyn, joka on oivaa aikaa mm. lomailuun ja lähitulevaisuuden uudelleen muotoiluun. Vaativa työ näyttää kantavan hedelmää, ja syyskauden alussa lienee luvassa muutama palkitseva yllätys.

Matkakohteet:  Helsinki-Vantaan lähtöportti 18, Kööpenhamina, Lyon.
Onnennumerot: 8, 20, 31.
 

NEITSYT (24.8.-22.9.)

Kesällä on helpompi hengittää ”neutraalimpien” planeettavaikutusten ansiosta. Heinäkuussa olisi otollista lähteä matkalle, kokeilla uutta harrastusta – mm. zumba, neuleet, kaikenlainen nikkarointi – tai vetäytyä mökille. Liian kuormittavia sosiaalisia kiemuroita on vältettävä. Sitoutumattomat merkin edustajat heräävät elokuun aikana uuteen eloon, ja jokin uusi ihmissuhde saattaa johtaa hääkellojen kilinään ennen vuotta 2014. Etenkin elokuisille ja viikkiläisille sattuu ja tapahtuu, enimmäkseen jännittävää.

Työ on ollut kuormittavaa, ja vielä syyskuussa voi hässäkkä yllättää siellä täällä, mutta kaiken tämän pitäisi tasaantua lomakauden jälkeen. Joku tähtimerkin edustaja rekrytoidaan jopa uuteen tehtävään ja parilla käynnistyy välivuosi – kenties vuorotteluvapaa tai kokeilujakso uuden ammatin tai harrastuksen parissa. Väli-Suomi näyttäisi tavalla tai toisella liittyvän näihin suuntiin ja kokeiluihin. Astro ennustaa antoisaa lähitulevaisuutta uudenlaisten haasteiden parissa.                                                                                                                  

Matkakohteet: Lähtöportti 10 (Hki-Vantaa), Tbilisi, Hankasalmi, Hong Kong.
Onnennumerot:
9, 30, 67.

VAAKA (23.9.-22.10.)

Alkukesä voi olla hieman heilurimainen Venuksen vahvan vaikutuksen takia, mikä voi koetella jotakin ihmissuhdetta. Onneksi asioita tarkasti punnitseva vaaka ei pienistä säikähdä, ja diplomaatin asenteella saavutetaan torjuntavoittoja pitkin kesäkuuta. Sen sijaan töissä kaikki tuntuu sujuvan, kunhan pitkään vaivannut kevätväsymys on ohitettu. Astro suositteleekin loman aloittamista jo kesän alkupuolella, viimeistään juhannuksen jälkeen. Matkakohde saattaa huokua eksotiikkaa ja erikoislaatuisia elämyksiä.

Merkuriuksen ”asemointi” tähtimerkkiin nähden merkitsee työn laatutason turvaamista myös elokuussa ja alkusyksyllä, jolloin tiedossa voi olla seminaari tai koulutusta, kenties työmatka. Venuksen ja Marsin soluttautuminen kasvattaa aistillisuutta – vaa´an syksy voi olla täynnä intohimoa ja muutenkin kuumenevia tunteita. Latausta riittää työssä ja ihmissuhteissa, toisinaan myös jalkapallokatsomoissa. Kumpulan suunnalla hieman jarrutellaan.

Matkakohteet: Lappeenranta, Madrid, Istanbul.
Onnennumerot:
6, 21, 33.

SKORPIONI (23.10.-22.11.)

Viime vuonna lomakausi saattoi tuntua värittömältä, mutta nyt jos koskaan elämäsi välitavoitteet ovat saavutettavissa puhumattakaan lopullisista täsmäjytkyistä. Erityisesti marraskuisilla skorpioneilla on rajattomasti tahtotilaa, kykyä uudistua ja vaikuttaa oman elämänsä suuntaan ja vähän muidenkin. Itsevarmuus on riittoisaa kuin huippukonsultilla, jolla on kanttia heittää faktat tiskiin, vaikka ympärillä vallitsisi kaaos. Skorpionin ounasteluissa on pitkin kesää jotakin hämmästyttävän oraakkelimaista.

Vuoden huippuhetkiä on todennäköisimmin luvassa joko heinä- ja elokuun vaihteessa tai viimeistään syyskuun lopulla. Jotakin sähköä lienee ilmassa tai ainakin inspiraation kipinöitä työhankkeessa. Mediaattisen skorpionin katalysoivaan työpanokseen luotetaan monella taholla. Suosiota ja ihailua tuntuu riittävän myös työn ulkopuolella, etenkin kesän loppupuolella.

Lomailun kannalta parhaat jaksot taitavat tällä kertaa sijoittua heinä- ja elokuulle, erityisesti Kumpulan ja Meilahden skorpioneilla. Suunnaksi kannattaa ottaa Välimeren seutu tai itä. Muutama viihtynee mökilläkin, jossa kesäkausi voi huipentua rapuiltamiin.

Matkakohteet: Mallorca, Rimini, Kuopio, Split.
Onnennumerot:
12, 28, 40.

JOUSIMIES (23.11.-22.12.)

Loppukeväästä alkaneet muutosten tuulet puhaltelevat pitkin kesää, tosin välillä hieman vaimeasti. Jos jokin työhön tai vapaa-aikaan liittyvä projekti ei tunnu heti onnistuvan, on turha heittää hanskojaan narikkaan, sillä moni pulmallinen tilanne ratkeaa ajan myötä. Pluton aktivoiva vaikutus kestääkin pitkälle syksyyn, ja mm. Solmu-hankkeen parissa työskentelevällä voi ennen pitkää olla ratkaisun avaimet käsissään. Kärsimättömämpi voi turvautua esim. Astron kosmiseen täsmävalmennukseen (15 €/min. + ppm) tai hakea fyysistä sitkoa Method Putkiston kevytohjelmasta. Jotkut asiat korjaantuvat jopa itsestään, muutamat jo juhannuksenakin. Raskaan työn vastapainoksi on myös suositeltava irtiottoja arjesta: tyyli on vapaa. Matkat kotimaassa ja muualla Euroopassa ovat antoisia, tosin pohjoisessa on vähän viileää.

Joviaalinen jousimies on parhaimmillaan heinäkuussa, joka kannattaa viettää lomaillen, jos mahdollista. Työ- ja perhe-elämässä on vakainta elokuun jälkipuoliskolla ja syyskuussa. Rakkaudessa ei ole suuria yllätyksiä – koko lomakausi näyttäisi soljuvan tasaisesti. Seuraavat merkittävät värähtelyt näyttäisivät ajoittuvan vasta aivan loppuvuoteen.

Matkakohteet: Posio, Napoli, Krakova, Pornainen.
Onnennumerot:
10, 20, 50.

Teksti

Mister Astro
Keskustakampuksen kirjaston
hallinto-, horoskooppi- ja huuhaa-palvelut.

Kuvat

Helena Hiltunen