Esittelyssä verkkotoimittaja Aino-Leena Juutinen

Tervehdys, Verkkarin lukijat!

Olen Helsingin yliopiston kirjaston uusi verkkotoimittaja, ja toimin Verkkarin toimitussihteerinä Helenan äitiysvapaan ajan. Valmistuin tämän vuoden toukokuussa medianomiksi Metropolia Ammattikorkeakoulusta digitaalisen viestinnän koulutusohjelmasta. Aiemmin olen työskennellyt mm. Sanoma Magazinesilla Sarjakuvissa ja kirjoissa, missä tein opintojeni ohessa sekä graafikon että copywriterin hommia.  Aku Ankka -lehdelle tein myös opinnäytetyöni koskien verkkosivujen käyttäjäkeskeisyyttä. Ennen valmistumistani toimin kouluni Taajuus-lehden päätoimittajana. Lehti ilmestyi sekä verkkojulkaisuna että painettuna versiona.

Syksyn ensimmäiseen Verkkari-numeroon olen tehnyt kuvareportaasin Kaisa-talosta sekä haastatellut tietojärjestelmäasiantuntija Joonas Kesäniemeä, joka aloitti työt samana päivänä kuin minä. Alla vastaan vielä muutamiin kysymyksiin, vaikka itsensä haastatteleminen tuntuikin melko oudolta.

Mitä nykyiseen työnkuvaasi kuuluu Verkkarin toimitussihteröinnin lisäksi?
Olen kirjaston ulkoisten verkkosivujen sekä intranetin päätoimittaja. Vastaan kirjaston sosiaalisen median välineiden kokonaisuudesta, eli esimerkiksi Facebook-päivityksistä. Lisäksi olen mukana kirjaston verkkosivu-uudistuksessa.

Mitä uutta uskot tuovasi Verkkari-lehteen ja verkkomaailmaan?
Aiempien työkokemusteni sekä tuoreen medianomitutkintoni ansiosta minulla on monipuoliset taidot verkkoympäristössä toimimiseen.  Minulla on kokemusta sekä graafisesta että kirjallisesta sisällöntuotannosta, ja siksi toivonkin voivani hyödyntää osaamistani mahdollisimman monipuolisesti myös Helsingin yliopiston kirjastossa.

Mitä harrastat ja kuinka rentoudut vapaa-ajallasi?
Juokseminen on minulle erittäin rakas ja tärkeä harrastus, ja minut voikin usein bongata Töölönlahden ja Tokoinrannan lenkkipoluilta. Pidän kovasti myös kuntosaliharjoittelusta – juoksumatto on hyvä vaihtoehto sateisella säällä. Hankin juuri Unisportin kausikortin, ja ystäväni on luvannut syksyn aikana esitellä minulle parhaat ryhmäliikuntatunnit Bodypumpista Spinningiin.

Asuin Barcelonassa Erasmus-vaihtoni ajan, ja noilta ajoilta on espanjalainen (ja katalonialainen) kulttuuri jättänyt pysyvän intohimon. Yritän päästä matkustamaan Espanjaan ainakin kerran vuodessa, mutta lomaa odotellessa täytyy kielitaitoa pitää yllä Serranon perhe –dvd-kokoelmien avulla.

Teksti
Aino-Leena Juutinen
Verkkotoimittaja

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.