Esittelyssä verkkotoimittaja Samu Kytöjoki

Verkkotoimittaja Samu Kytöjoki aloitti kirjaston viestinnässä 10.9., Veera Ristikartanon jäätyä syyskuussa opintovapaalle.

Samu paikkaa Veeran lähdön kirjaston viestintään jättämää aukkoa ja tuo viestintätiimiin kokemusta kirjaston asiakaspalvelusta.

Kuinka päädyit kirjastoon?

Suoritin vuosina 2004-2005 siviilipalvelukseni tuolloisessa Humanistisen tiedekunnan kirjastossa, Metsätalon toimipaikassa. Vuoden 2007 syksyllä minuun otettiin yhteyttä Topelia-kirjastosta ja kysyttiin halukkuuttani työskennellä kirjastossa iltapäivystäjänä. Olen työskennellyt siitä saakka opintojeni ohessa Helsingin yliopiston kirjastossa. Olen koulutukseltani luonnontieteiden kandidaatti ja pääaineeni on tietojenkäsittelytiede. Maisteriopintoni ovat toistaiseksi tauolla.

Mitä työtehtäviä sinulla on ollut kirjastossa?

Olen toiminut aloittamisestani saakka säännöllisesti Topelia-kirjaston asiakaspalvelussa iltapäivystäjänä. Vuosina 2008-2009 päivitin myös Humanistisen tiedekunnan kirjaston verkkosivuja, kunnes keskustakampuksen kirjasto aloitti toimintansa ja tehtävä siirtyi pääasiassa Johanna Lahikaiselle. Olen toiminut myös Minerva-kirjaston atk-neuvonnassa 2011-2012. Minulla on siis monipuolisesti kokemusta kirjaston asiakaspalvelusta, mistä on varmasti hyötyä kirjaston viestintätiimille.

Mitä työtehtäviä sinulla on nyt?

Olen toiminut Kaisa-talon info-tv:n toisena ylläpitäjänä tämän vuoden kesäkuusta saakka. Info-tv on edelleen yksi keskeisistä työtehtävistäni. Tämän lisäksi olen mukana ainakin kirjaston verkkosivujen ylläpidossa ja kirjaston arkisessa viestinnässä. Työnkuvani tarkentuu varmasti vielä ajan kuluessa. Työaikani on vuoden loppuun saakka 30 tuntia viikossa, josta 10 tuntia vietän kirjaston asiakaspalvelussa. Ensi vuoden alusta työaikani on 20 tuntia viikossa.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Rakkain harrastukseni on tietokonepelit, joita olen pelannut päiväkoti-ikäisestä saakka. Toinen harrastukseni on elokuvien katselu. Olen myös ollut joskus melko aktiivinen roolipelaaja, mutta tämä harrastus on nykyään jäänyt varsin vähälle ajalle.

Kirjoittaja

Samu Kytöjoki
Verkkotoimittaja
Helsingin yliopiston kirjasto

Kuva

Helena Hiltunen

Leave a Reply

Your email address will not be published.