Jouluinen perinne elää ja voi hyvin Viikissä

“Taivaalla tähtivyö kirkkaana loistaa, viestiä jouluyön tuikkeensa toistaa.
Taivainen kirkkaus, riemuisa julistus. Kynttilät syttyy, kynttilät syttyy.”

Lucian päivän tienoille ajoittuvat, Viikin Infokeskus Koronan yksitoistavuotisen historian kymmenennet Lucian markkinat kokosivat viime perjantaina 10.12. sankoin joukoin kampuksen ja lähiseudun väkeä. Tapahtuman pääjärjestäjinä ovat Infokeskuksessa naapureina toimivat Helsingin kaupunginkirjaston Viikin kirjasto sekä Viikin kampuskirjasto. Muista Infokeskuksen toimijoista Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta on mukana tiedottajan roolissa ja lounasravintola Unicafe tarjoaa kupposen tai kaksi höyryävää glögiä markkinavieraille.

Kaksi myyjää ja ostoksen tehnyt Lucia-markkinoiden suunnittelu- ja toteutusryhmän monivuotinen puuhanainen, Leena Nordman (keskellä). Vasemmalla Anja Roinila, oikealla Anneli Rosell.
Kaksi myyjää ja ostoksen tehnyt Lucia-markkinoiden suunnittelu- ja toteutusryhmän monivuotinen puuhanainen Leena Nordman (keskellä). Vasemmalla Anja Roinila, oikealla Anneli Rosell.

Tapahtuman avasi juhlavan perinteikkäästi Viikin seurakuntapiirin pappi Jarno Raninen. Seurakunta oli muutenkin vahvasti läsnä, sillä aktiiviset ja ahkerat eläkekerholaiset myivät itse valmistamiaan ”mummonmehuja”, hilloja ja aina yhtä houkuttelevia villasukkia ja lapasia.

Joululaulut kaikuivat Viikin Infokeskuksessa Viikin normaalikoulun kolmasluokkalaisten esittäminä.

Tuttu trio, omilla hyväntekeväisyyssaroillaan, ovat tiedekirjastosta eläkkeelle jääneet Marita Rosengren, Anja Roinila ja Mariitta Sarkkula.  Anja Roinila loihtii kierrätetyistä kangastilkuista hellyttäviä ja värikkäitä, useita eri kansallisuuksia edustavia Anna– ja Toivo-nukkeja Unicefin hyväksi. Marita Rosengrenin Amnestyn klassiset pitkät kynttilät ovat monelle kävijälle jokavuotinen varma lahjavalinta, kuten myös Mariitta ja Seppo Sarkkulan Epilepsia-liiton hyväksi myymät joulukortit.  Kaupunginkirjaston hyväkuntoiset ja edulliset poistokirjat löysivät myös tiensä pukinkonttiin. Vielä on mainittava tiedekirjaston entinen työntekijä, Anneli Rosell, joka taidokkaasti ja mielikuvitusrikkaasti oli luonut kierrätysmateriaaleista miniatyyrimaailmoja ja kauniita koruja.

Itämainen tanssiesitys oli uutuus vuoden 2010 Lucian markkinoiden ohjelmassa. Tuuli Järvi tanssii ja Petri Nummi säestää tablarummulla.

Iloisen hyörinän ja tuttujen tapaamisen lomassa itämaista Lucia-tunnelmaa loivat riistaeläintieteilijä Petri Nummi, joka tablarummulla säesti puolisonsa Tuuli Järven valloittavaa tanssiesitystä. Jouluista musiikkiakin kuultiin, Viikin normaalikoulun kolmasluokkalaiset ilahduttivat reippailla lauluillaan.

”….mutta ensi vuonna hän,  saapuu lailla ystävän. Ei voi toivo pettää!”

Kirjoittaja:

Leena Nordman