Joululahjapaketti jonka saat avata: NYT!

Vuosi 2012 alkaa olla talvisesti sanottuna pulkassa. Tapahtumista ylenpalttisen ajanjakson viimeisin hieno tieto on, että Kaisa talon pääkirjaston kävijämäärä on puoli miljoonaa. Helsingin yliopiston kirjasto on ollut monin tavoin esillä ja WDC-vuoden hankkeista kirjastomme on kysyttäessä tutuin ihmisille.

Kirjaston kunniatehtävä on tarjota esteetön pääsy tiedon lähteille ja tukea yliopistolaisten onnistumista työssään. Tässäkin Verkkarissa kerrotaan esimerkiksi tutkimusten avoimesta saatavuudesta ja tohtorikoulutuksen kehittämisestä. Tärkeää on tehdä palveluja näkyväksi, puhua sillä kielellä jota ihmiset ymmärtävät ja olla mukana niissä foorumeissa, joita ihmiset käyttävät. Tehdään vanhoja asioita uudella tavalla, uusia asioita kokeillen ja kuulostellen. Vuoropuhelevaa kirjastoa tehdään yhdessä asiakkaiden kanssa.

Pääset juttujemme kautta pakettimatkailulle mm. Kölniin, tapaamaan tähtitieteilijöitä Pekingissä ja pyöräillen Baltian epäkonferenssiin. Valelääkäri vinkkaa Lux Humanan kokoelman kirjoista, joita voi lainata Terkosta Meilahden kampuskirjastosta. Kaisa-talon pääkirjaston kaunokirjallisuushyllystä löytyy lukemista, jota voi nautiskella vaikkapa talon lukuisissa design-tuoleissa paikan päällä. Keromme myös miltä joulu kuulostaa. Entä kuka voitti runokilpailun?

Levollista ja rentouttavaa joulunaikaa Verkkarin lukijoille!

Teksti

Tiinakaisa Honkasalo
Viestintäpäällikkö
Hallinto- ja kehittämispalvelut
Helsingin yliopiston kirjasto