Kampuskirjasto osallistui Kumpulan tiedekampus tutuksi -tilaisuuteen 16.3.

Kumpulan kampuskirjastoa pyydettiin mukaan matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan laatuaan ensimmäiseen uusille kampuslaisille tarkoitettuun perehdytystilaisuuteen.

Kampusyhteistyö on monimuotoista, ja kirjasto sijainniltaan keskeisenä ja helposti lähestyttävänä kampuksen sydämenä on ohittamaton kohde kampuskierroksella. Koska laitosesittelyt oli ennakkoon hahmoteltu yhteisöllisyyden tunnetta rakentaviksi rennoiksi 10-minuuttisiksi, oli helppo luopua tavanomaisimmista esittelykuvioista ja ideoida jotain ihan muuta. Toivottu oli myös mukaansatempaavia tehtäviä kampusta kiertäville kahdelle ryhmälle.

Kirjaston Esa itsekin uutena kampuslaisena osallistui tutustumiskierrokseen. Ryhmän saapuessa kirjastoon Esa sai aikaan yllätyksen: taikoi jostain pallon hyppysiinsä, heitti ja osui maaliin. Esimerkin voima innosti porukan kisaan. Tarrapallot tarttuivat pintaan – ja pysyivät! Tähän efektiin olimme määrätietoisesti pyrkineet, kun askartelimme esittelyn havaintovälineet.

Uusia kampuslaisia kirjastossa

Esa esittää

Neliöt saivat luvan kuvata kirjaston palvelujen ulottuvuuksia: napakymppinä kirjaston palvelevat ja neuvovat ihmiset, sitten kampuslaisille kirjaston 24-tunnin-avaimen haltijoina kirjastotilan ja kokoelmien ympärivuorokautinen avoimuus ja kolmantena ulottuvuutena digitaalisen aineiston saatavuus omalle työpöydälle. Eli uusille asiakkaillemme laajaa rajoja hylkivää tarttumapintaa, jonka piirteitä Esa joviaalilla tyylillään kartoitti. Myötävaikuttamassa tapahtumassa olivat kirjastosta myös Anna-Kaisa, Helena, Mirja, Pekka, Santeri ja Virve.

Matematiikan laitoksella oli keksitty ohjelmaksi visailu, jossa matematiikan termejä, esim. derivointi, piti kuvailla toisin sanoin. Fysiikan laitoksessa ilmakehätieteiden osastolla sai kuulla esityksen ilmastonmuutoksesta. Muissa kohteissa esiteltiin lähinnä tiloja.

Kampuskierros vei hallinnon tiloista Kumpulan kartanolla opetustiloihin, tutkimuslaitoksiin ja kampuspalvelupisteisiin Chemicumissa, Physicumissa (jossa myös kampuskirjasto) ja Exactumissa, edelleen Unisportin liikuntahallista Dynamicumiin, Ilmatieteen laitoksen kiehtovaan tyyssijaan, jonka tunnelmassa on jotain säätilojen arvaamattomista muutoksista.

Kirjoittaja

Lea Kujala