Kiitos Kumpulan palvelutiski 2001-2014!

Keskiviikkona 28.5.2014 klo 15:45 Kumpulan kampuskirjaston asiakaspalvelussa viimeinen sammutti valot. Tämän jälkeen palvelutoiminta ajettiin alas. Lopullisesti.

Kampuskirjaston oppimisympäristöhanke on nyt saavuttamassa vaiheen, jossa toisen kerroksen palvelupiste puretaan ja kirjasto suljetaan kesäksi remontin vuoksi. Kesän aikana asiakas- ja itsepalvelutoiminnot siirretään kirjaston ensimmäiseen kerrokseen, jonne myös avataan uusi pääsisäänkäynti. Tämä on muutos, jota on toivottu ja odotettu koko kirjaston olemassaolon ajan. Eräs viimeviikkoinen herrasmies kiteytti asian oivasti: ”Eikö kirjaston pitäisi olla asiakkaita varten tai edes sisäänkäynnin löytyä ilman, että täytyy monelta ihmiseltä kysellä?”

Kesäaikaan kirjastossa tapahtuu toki muutakin. Henkilökunta muuttaa uusiin työtiloihin kirjaston alakertaan palveluiden mukana. Alas ajetaan myös lainattava aineisto, joka siirretään toisesta kerroksesta ensimmäiseen.  Väistötilojen vähyys ja remontin edetessä alati muuttuva toimintaympäristö on saanut kokoelmasiirtoprojektin muistuttamaan lähinnä Tetristä, taivaspalapeliä ja seitsemän pallon jonglöörausta samanaikaisesti, mutta onneksemme projektilla on ollut käytössään nohevuudellaan ja tehokkuudellaan kaiken tuen ja luottamuksen ansainneita kokoelmatyönsankareita, kuten Jesse Klemola, Jyri Ollikainen ja Pirkko-Liisa Nurminen.

Syyskuussa uuden oppimisympäristökirjaston uutuuttaan hohtava esteetön, ergonominen ja lähestyttävä palvelualue ottaa vastaan taas kerran vuoden edellisiä nuoremmat uudet opiskelijat. Syksyn mittaan myös kirjaston muut tilat avautuvat, kunnes lokakuun aikana Kumpulan tiedeyhteisölle on tarjolla merkittävästi lisää erilaisia ja muuntojoustavia tilaratkaisuja monenlaisille oppijoille ja moniin  tarpeisiin.

Kesän aikana asiakkaita palvellaan verkossa, puhelimessa ja pop up -kirjastossa, jossa pyrimme kaikin mahdollisin tavoin tyydyttämään käyttäjän tiedontarpeen.

Uuden oppimisympäristön rakentumista voi seurata remonttiblogista.

Teksti
Antti Virrankoski
Palvelupäällikkö ja Oppimisympäristöhankkeen koordinaattori

Kuva
Henrik Vesterinen