Kirjaston kasvoja: Anne Kakkonen

Esittelemme sarjassa kirjaston työntekijöitä. Tällä kertaa vuorossa palvelupäällikkö Anne Kakkonen Terkosta.

1. Miten päädyit kirjastouralle?
Heh, olen aina ollut informaatiofriikki, eli en kestä epätietoisuutta ja epäselvistä asioista pitää ottaa heti selvää (taskussa kulkeva internet ja Google <3).
Oletettavasti tästä syystä opettelin jo alle nelivuotiaana lukemaan, ja paikallisesta kirjastosta tuli jo ala-asteaikoina minulle toinen koti ja loputtoman tiedontarpeen tyydyttäjä.
Toiveammattini ei tosin koskaan ollut kirjastonhoitaja, en halunnut pilata rakasta turvapaikkaani tekemällä siitä työpaikkani, mutta ehkä informaatiotutkimus pääaineena ja asiakkaiden tiedonsaannin edistäminen ammattina oli sitten kuitenkin väistämätön valinta.

2. Tyypillinen työpäiväsi
Voi apua, ei sellaista ole! Työpäiväni ovat sekalainen kokoelma kokouksia, asiakaspalvelua, vuorolistasäätöä, Terkon esittelyä vierailijoille, asiakaspalautteisiin/-kysymyksiin vastaamista, esimiestehtäviin liittyvää henkilöstöhallintoa, sekalaista kehittämispohdintaa ja vaikka mitä muuta. Viime aikoina pinnalla ovat olleet erityisesti Terkon tilauudistukseen liittyvät pohdinnat.

3. Parasta työssäsi? Mikä asia sai viimeksi hyvälle tuulelle työkuvioissa?
Ihmiset! Ihanat työtoverit ja asiakkaat. Se, että asiakaspalvelussa saa palautteen työnsä onnistumisesta välittömästi asiakkaan reaktioina.
Viimeisin erityinen hyvän tuulen hetki oli varmaankin Liber Lag-konferenssiin liittyvät kirjastovierailut, joissa pääsimme esittelemään palveluitamme ja tilauudistusajatuksiamme kansainvälisille seurueille. Tykkään heittäytyä säännöllisesti epämukavuusalueilleni, ja kansainväliset esiintymiset – vaikka niitä on jo aika paljon työuralla ollutkin – antavat edelleen pienen, kivan adrenaliinipiikin.

4. Miten vietät vapaa-aikaasi?
Intohimoni on hyvä ruoka sekä itse kokattuna että valmiissa pöydässä ystävien seurassa hyvän viinin kera. Onnekseni olen saanut kerättyä elämääni joukon ihania ystäviä, jotka jakavat saman intohimon. Herkuttelun vastapainoksi nautin myös liikunnasta monessa muodossa ja Keskuspuiston polut ovatkin päivittäisessä käytössä. Lomillani matkustan mielelläni, ja matkakohteet valitaan useimmiten kulinaristisin perustein. Olen myös päiväunien suuri ystävä.